Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Waarom vertrekken werknemers bij jouw organisatie?

Vroeger was het niet vreemd dat mensen hun leven lang voor dezelfde organisatie werkte. Ze waren er aan genomen na hun schooltijd en groeide met het bedrijf mee. Ook nu horen wij bedrijven trots zeggen dat hun er medewerkers zijn die al 40 jaar bij de organisatie zijn! Dat is sowieso iets om trots op te zijn, maar de vraag is of het altijd wenselijk is. Het is namelijk niet vanzelfsprekend dat iemand meegroeit met het bedrijf. Wat wij ook wel zien is dat functies om deze trouwe medewerkers heen bedacht worden. Soms willen of kunnen ze niet meer mee met de snelle veranderingen en worden de functieomschrijvingen aangepast. Begrijpelijk, maar dit zorgt er ook voor dat deze medewerker zelf niet meer groeit en geen uitdaging meer heeft", zo stellen Joke Kras & Irene van der Knaap van Bureau Kek in deze blog.

Tegenwoordig denkt bijna niemand eraan als ze ergens gaan werken dat dit voor altijd is. Maar met de huidige tekorten op de arbeidsmarkt wil je uiteraard als werkgever wel dat men zo lang als wenselijk is bij jou blijft werken en meewerkt aan het laten groeien van de organisatie. Wat kan je er zelf aan doen om de goede mensen wel te behouden in jouw organisatie?

1. Aandacht; Aandacht maakt alles mooier. Het niet of slecht luisteren naar je medewerkers is de grootste reden waarom zij vertrekken.

2. Salaris: Meer dan 40% zegt voor een beter salaris weg te gaan. Maar daar tegenover staat dat de meeste mensen juist blijven als de sfeer goed is, zij voldoende uitdaging hebben en op flexibele tijden kunnen werken.

3. Slecht leiderschap: Het bekende gezegde "mensen verlaten niet de organisatie, maar hun leidinggevende" is helaas maar al te waar. Goed leiderschap uit zich ook door echt te luisteren en te zien wie jouw teamleden zijn en hoe jij hen de beste versie van zichzelf kan laten worden.

4. Communicatie: Op dit vlak is er voor de meeste teams, afdelingen en organisatie veel te leren. Over communicatie of beter over het gebrek hieraan wordt veel geklaagd.

"Wij van Bureau KeK bestaan 5 jaar. Wij hebben de afgelopen 5 jaar mee mogen helpen om leiders te laten groeien en met hen hun team. Wil jij als leider ook zorgen dat jouw team nog beter gaat functioneren? Op 13 juni start de volgende groep met leidinggevende uit diverse organisaties. Je leert over jezelf en van elkaar. Omdat we 5 jaar bestaan hebben we mooie aanbieding."

Voor meer informatie:
Joke Kras & Irene van der Knaap
Bureau KeK
Mob: 0681097836
[email protected]

Publicatiedatum: