Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nieuw consumentenprogramma van de makers van Keuringsdienst van waarde

'Alles op tafel' slikt niets voor zoete koek

Het recept: een kleurrijke kas met een keuken, gastvrouw Marijn Frank, chef-kok Ramon Brugman én een boodschappentas vol vragen. Samen met verslaggevers Anna Gimbrère en Maarten Remmers wordt in 'Alles op tafel' de werkelijkheid achter ons dagelijks voedsel ontrafeld. Hoe maak je als consument de beste keuze voor jezelf, de wereld en je portemonnee? Alles op tafel is vanaf maandag 15 juli wekelijks te zien rond 19.55 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.

©KRO-NCRV. V.l.n.r. Maarten Remmers, Anna Gimbrère, Marijn Frank en Ramon Brugman. Op deze foto is al duidelijk dat er ook aandacht zal zijn voor bio-producten (geheel rechts staan producten van BioToday, Smaakt en Zonnespelt).

Het aanbod in de supermarkt is overweldigend; tienduizenden producten om uit te kiezen. Schappen vol verleidingen en minstens zoveel vragen. Is groentechips gezonder dan aardappelchips? Zijn avocado's een ramp voor het milieu? En is 100% arabicakoffie echt puur Arabica? Verslaggevers Anna Gimbrère en Maarten Remmers halen het onderste uit de kan om alles te weten te komen over wat wij dagelijks consumeren. En met de labtest kent geen enkel product nog geheimen, van kokosbloesemsuiker tot aan chips: klopt het wat er op de verpakking is beloofd?

Elke week introduceert chef-kok Ramon Brugman een vreemd product uit de supermarkt. Of het nu gaat om een prijzige groente-steak die eigenlijk gewoon dun gesneden groente is, of een kant-en-klaar gekookt eitje dat is bewerkt met luizenuitwerpselen; Ramon brengt dubieuze vondsten mee. Presentator Marijn Frank laat zich verrassen en verwonderen door de kennis van deze 'alleseter en allesweter' en bespreekt met diverse experts en deskundigen de waarheid achter de producten op ons bord.

©KRO-NCRV

Morgen kan groener
KRO-NCRV maakt programma's zoals Alles op tafel, BinnensteBuiten en Keuringsdienst van waarde, waarbij de herkomst van ons eten, een groenere levensstijl en smakelijke gerechten vaak centraal staan. Door de natuur meer te waarderen, geven we een gezondere aarde door. Alles op tafel wordt geproduceerd door Dahl TV in samenwerking met KRO-NCRV.

Alles op tafel is vanaf maandag 15 juli zes weken lang te zien rond 19.55 uur bij KRO-NCRV op NPO 2

Voor meer informatie: www.kro-ncrv.nl

Publicatiedatum: