Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Meer Keniaanse export mogelijk maken, zoals bloemen en groenten

Brussels Airlines hervat rechtstreekse vluchten naar Nairobi

Na een onderbreking van bijna tien jaar heeft Brussels Airlines haar rechtstreekse vlucht naar Nairobi, Kenia, heropgestart.

De dienst werd hervat met de aankomst van een Airbus A330-300 op Jomo Kenyatta International Airport (JKIA), wat wijst op een versterkte verbinding tussen Europa en Oost-Afrika. Tijdens het evenement waren onder anderen Mohamed Daghar van het ministerie van Transport, Julius Bitok van het ministerie van Immigratie en Burgerdiensten, de Belgische ambassadeur Peter Maddens en bestuursvoorzitter Caleb Kositany van de Kenya Airports Authority aanwezig.

Kositany benadrukte hoe belangrijk deze hervatting is voor de positie van Nairobi als regionaal luchtvaartknooppunt en besprak de geplande uitbreidingen van de capaciteit van JKIA om meer passagiers en vluchten te kunnen verwerken. Zlatko Zlatic, vertegenwoordiger van Lufthansa Cargo in Oost-Afrika, legde uit hoe groot de vrachtcapaciteit van de vluchten is en benadrukte het belang van deze route voor het vervoer van Keniaanse exportproducten zoals bloemen en groenten. De hervatting van de dienst door Brussels Airlines, de nationale luchtvaartmaatschappij van Belgiƫ en lid van de Lufthansa Group, en de betrokkenheid van PML Nairobi bij de eerste vrachtzending, onderstrepen de economische en logistieke voordelen die van deze hervatte service worden verwacht.

Bron: logupdateafrica.com

Publicatiedatum: