Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hagel halveert frambozenoogst in Servië

Vanwege de slechte weersomstandigheden in Servië is de frambozenoogst tot nu toe gehalveerd ten opzichte van vorig jaar, zo meldt NFO naar aanleiding van berichtgeving van Agroberichten Buitenland. Als er vanaf nu geen hagel meer valt kan er maximaal 25 tot 30 miljoen kg frambozen worden verwacht, aldus de voorzitter van de vereniging van frambozenproducenten Dobrivoje Radovic. Hagel en overstromingen hebben ongeveer 15% van de opbrengst beschadigd. Daarbij komt dat als gevolg van de lagere prijs en het gebrek aan technische middelen de opbrengst op verschillende bedrijven 40-70% lager kan zijn dan vorig jaar.

Volgens Radovic bedroeg de frambozenproductie vorig jaar ongeveer 55.000 ton. Samen met de voorraad van 2022 is ongeveer 65.000 ton geëxporteerd en is een kleinere hoeveelheid verwerkt. De minimale aankoopprijs voor frambozen zal dit jaar € 3,4 per kilogram moeten bedragen, aldus Radovic.

Bron: NFO

Publicatiedatum: