Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Naamsverandering van een ministerie kost tussen de 3 en 5 miljoen euro

De naamsverandering van een ministerie kost naar schatting tussen de 3 miljoen en 5 miljoen euro. Dat melden de ministers Vander Wal voor Natuur en Stikstof en Adema van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit in een reactie op vragen uit de Tweede Kamer. Zij baseren zich op ervaringen bij naamswijzigingen van andere ministeries bij de start van het kabinet Rutte III.

Bij een naamswijziging van een ministerie dienen verschillende aanpassingen doorgevoerd te worden. De belangrijkste hebben betrekking op het ICT-domein, waaronder het aanpassen van de e-mailadressen en de daarmee samenhangende toegangsrechten tot alle applicaties die het personeel van het ministerie gebruikt.

Naast het doorvoeren van wijzigingen in de ICT zijn er andere domeinen waarin aanpassingen nodig zijn vanwege de naamswijziging. Het gaat hier onder andere om de personeelsadministratie, boekhouding, communicatie, het wijzigen van bewegwijzering en het aanpassen van naambordjes. Het doorvoeren van al deze aanpassingen vanwege een naamswijziging van het ministerie behelst een traject van enkele maanden tot een jaar.

PVV, VVD, NSC en BBB, de vier partijen die werken aan de vorming van een nieuw kabinet, willen de naam van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit aanpassen in ministerie van Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur. Dat hebben ze gemeld in het programma-akkoord dat ze onlangs hebben gepresenteerd.

Bron: Rijksoverheid

Publicatiedatum: