Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Herstart voor Bretoense mini-groenten na oponthoud van enkele maanden

Na maanden wachten is de Bretoense babygroente, die normaal gesproken het hele jaar door verkrijgbaar is, weer op de markt. Pouliquen, distributeur van het merk Prince de Bretagne, maakt de balans op van het seizoen na de slechte weersomstandigheden die Bretagne hebben getroffen.
© L'Oeil de Paco

Een "uitzonderlijk" seizoen
De teelt van babygroenten was dit jaar nogal "uitzonderlijk". Afgelopen november werd de kust van Bretagne zwaar getroffen door de storm Ciaran. "Er was grote schade bij de teeltbedrijven, vooral aan de koude kassen waarin de babygroenten worden geteeld. Ze waren volledig uitgescheurd en verbogen. Telers moesten enkele maanden wachten tot de herstellingen waren uitgevoerd. Deze week zijn onze partnertelers eindelijk beginnen te oogsten", vertelt Emmanuelle Bosser, exportmanager bij Pouliquen. De onderbreking duurde bijna vijf maanden, precies wanneer de afzet van minigroenten een hoogtepunt bereikt tijdens de feestdagen.


In 2023 oogstten de partnertelers van Prince de Bretagne 127 ton wortelen, rapen, rode bieten, gele bieten, Chioggia bieten, prei en venkel en 1.130.000 kroppen bloemkool, Romanesco en rode kool, allemaal in miniversie / © Cook'licot


© Prince de Bretagne

Groeiende vraag
De aantrekkingskracht van minigroenten blijft onverminderd groot. De babygroenten worden geteeld op basis van kleinere rassen of met een specifieke teeltmethode (plantdichtheid). Die laatste worden dan in een vroeg stadium met de hand geoogst om de malsheid te garanderen. "De smaak en esthetische kwaliteiten zijn heel aantrekkelijk voor de gastronomische sector, zowel in Frankrijk als daarbuiten."


© L'Oeil de Paco

Voor meer informatie:
Pouliquen
Tel: +33 2 98 19 51 00 (Frankrijk)
[email protected]
pouliquen.fr

Publicatiedatum: