Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Foodcareplus en Intercont+ gaan logistiek in India verbeteren

"We zijn verheugd dat we een strategisch partnerschap zijn aangegaan met Intercont+ uit India, met als doel het verbeteren van supply chain-oplossingen voor het importeren en exporteren van voedingsmiddelen tussen India en de wereldmarkten door gebruik te maken van ons uitgebreide cold chain-netwerk en een in Mumbai-gevestigde containerfaciliteit die wordt beheerd door Intercont+."

"India is een van de grootste telers en exporteurs van land- en tuinbouwproducten. Ons partnerschap zal de export van vlees, zuivel en AGF naar internationale klanten vergemakkelijken, terwijl we ook tegemoet komen aan de groeiende vraag van India naar duurzame importoplossingen voor vers fruit, chocolade en speciale voedingsmiddelen." Het Belgische Foodcareplus biedt wereldwijd op maat gemaakte verzend- en logistieke oplossingen voor deze productgroepen, die naadloos aansluiten op het logistieke systeem van Intercont+ in India.

"Een veelvoorkomende uitdaging in de internationale handel is het gebrek aan vertrouwen tussen handelaren en leveranciers, wat kan leiden tot aarzeling en onzekerheid over de beschikbaarheid van producten, de kwaliteit ervan en betrouwbare transportdiensten. Ons partnerschap pakt deze problemen aan door een betrouwbaar netwerk te bieden en op te treden als een onafhankelijke derde logistieke dienstverlener. Specifiek voor internationale bedrijven die land- en tuinbouwproducten uit India importeren, omvat onze service een efficiënte beschikbaarheid van containers in de buurt van voedselknooppunten. Dit is van cruciaal belang gezien het uitgebreide en complexe binnenlandse transportnetwerk van India."

In de concurrerende Indiase handel in voedingsmiddelen is kostenefficiëntie in alle aspecten van de toeleveringsketen van vitaal belang voor succes, vooral gezien de hoge douanerechten op bepaalde voedingsmiddelen. "Ons partnerschap verbetert de marktposities en winstgevendheid voor importeurs en exporteurs. Door het beheersen van aanzienlijke transportvolumes realiseert onze samenwerking schaalvoordelen en lagere transportkosten, terwijl klanten worden geholpen bij het navigeren door douaneregelgeving."

"Ondanks de focus op kostenefficiëntie blijft onze service gericht op kwaliteit. Het behoud van de integriteit van de koudeketen van het laden tot het lossen is van cruciaal belang om kwaliteitsverlies te voorkomen en de houdbaarheid te verlengen. Door gebruik te maken van onze expertise op het gebied van temperatuur gecontroleerde logistiek, zorgen Foodcareplus en Intercont+ voor een optimaal beheer van de koudeketen, zodat bederfelijke producten hun bestemming in uitstekende conditie bereiken. Geavanceerde monitoringtools die intern worden gebruikt, maken het mogelijk om zendingen in realtime te volgen, beter te plannen, op tijd te leveren en de klanttevredenheid te verhogen."

"Samen stroomlijnen we de import- en exportprocessen van en naar India en verbeteren we de efficiëntie, betrouwbaarheid en tevredenheid in de voedselvoorzieningsketen."

Voor meer informatie:
Foodcareplus Logistics NV
Oudeleeuwenrui 25
2000 Antwerpen, België
Tel: +32 3 242 91 50
[email protected]

Publicatiedatum: