Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
AH maakt als enige een tegengestelde prijsbeweging in bloemkool

Dirk heeft minst scherpe aanbieding in trostomaten

Tholen - Sinds begin dit jaar volgen we prijsontwikkelingen van avocado, bloemkool, Galia meloen, handsinaasappelen en komkommers gezien door Supermarktscanner.nl. Vanaf deze week voegen we daar trostomaten aan toe. Supermarktscanner kan tegenwoordig ook de reguliere prijzen van Vomar volgen, dus deze nemen we voortaan ook mee in de analyse. Aanbiedingen plaatst Vomar helaas niet online, dus deze worden niet weergegeven in de grafieken.

Klik hier voor een vergroting

Aan de wekenlange aanbieding van Plus leek in week 21 ten einde, maar week 22 ligt losse avocado deze weer op het niveau van de aanbiedingsprijs, 1,25 euro per stuk. Hoogvliet verlaagt de vaste prijs met 6 cent naar 1,29 per stuk.

Klik hier voor een vergroting

Marktleider Albert Heijn maakt een tegengestelde beweging met de bloemkoolprijs. In week 22 verhoogt AH de prijs met 10 eurocent, terwijl Jumbo met 10 cent, Plus met 20 cent en Hoogvliet zelfs met 50 cent de bloemkoolprijs verlagen. Dirk houdt het prijsverschil met 1,99 euro per stuk groot met de andere supermarkten, die hanteren een prijs tussen de 3 euro en 3,10 euro hanteren.

Klik hier voor een vergroting

In week 22 heeft Jumbo een aanbieding met Galia, deze ligt voor 1,99 in het online schap en is 0,76 cent goedkoper dan anders.

Klik hier voor een vergroting

In de prijzen voor netjes handsinaasappelen passen we vanaf nu een conversie toe door deze om te rekenen naar prijs per kilogram. Hierdoor tonen we voortaan ook de prijzen bij Hoogvliet en Vomar. Omgerekend kosten sinaasappels bij deze supermarkten respectievelijk 3,19 euro en 3 euro per 2 kg.

Klik hier voor een vergroting

Het lijkt komkommertijd in de komkommers, geen prijsnieuws op dat gebied deze week: alle supermarkten behouden de vaste prijs in week 22. De vaste komkommerprijzen van de fullservice supers AH, Jumbo en Plus blijft op op 0,85 cent per komkommer, bij de andere supermarkten inclusief Vomar kost een komkommer 0,79 cent. Opmerkelijk is wel dat komkommer bij Dirk in week 22 uit het online assortiment is.

Klik hier voor een vergroting

Gezien de gaten in de grafiek blijken losse trostomaten, niet altijd beschikbaar in het online assortiment van supermarkten. Jumbo biedt losse trostomaten al helemaal niet aan. Opmerkelijk is dat Jumbo wel de biovariant trostomaten per kilogram aanbiedt: 500 gram biotrostomaten kosten dan 2.69 euro per kilo.
De aanbieding van Dirk (1,19 euro/500 gram) is vergeleken met Dekamarkt (0,79/500 gram) en Hoogvliet (0,89/500 gram) minder scherp. AH en Plus hanteren een vaste prijs 1,54 euro per 500 gram.

Prijs en kwaliteit
Prijsdata zijn afkomstig van Supermarktscanner.nl en gebaseerd op de online prijzen in de webwinkels van Albert Heijn, Jumbo, Plus, DekaMarkt, Dirk en Hoogvliet. De prijs is een gemiddelde, inclusief de promoties. In deze prijsvergelijking zijn herkomst en kwaliteit niet meegenomen. De meeste supermarkten vermelden deze gegevens niet op hun website, Hoogvliet en Jumbo vermelden het land van herkomst. Mogelijk worden in de bovenstaande prijsvergelijking onrijpe avocado's met rijpe vergeleken en Spaanse komkommers met Hollandse.