Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Koning Willem-Alexander in gesprek met jonge talenten uit de land- en tuinbouwsector

Tijdens de viering van het 100-jarig bestaan van de International Seed Federation (ISF) in Rotterdam ging Koning Willem-Alexander in gesprek met jonge talenten uit de land- en tuinbouwsector. Om wereldwijd koploper te blijven, is de kracht van de jonge generatie belangrijk. Op het internationale zadencongres werd het Nederlandse jongerennetwerk NGIN (Next Generation Ag Impact Network) officieel gelanceerd.

Het nieuwe jongerennetwerk NGIN NL heeft de missie om jonge en ervaren generatie leiders binnen Nederlandse land- en tuinbouwbedrijven met elkaar te verbinden. Groene onderwijsinstellingen, agrarische bedrijven en brancheverenigingen werken samen om jonge leiders structureel te betrekken bij de toekomst van morgen. Koning Willem-Alexander ging met de jonge generatie leiders in gesprek tijdens het internationale congres over voedselzaden. Een van de jongeren benadrukte dat Nederland zijn koppositie behoudt door de nieuwe generatie te betrekken bij het vormgeven van hun eigen toekomst en de duurzaamheidsuitdagingen van de sector aan te pakken. Koning Willem Alexander deelde zijn ervaring hoe hij als jong persoon de wateruitdagingen wilde aanpakken en motiveerde de jongeren hun rol te pakken.

100 jaar
De Nederlandse zadenindustrie loopt voorop in innovatie en nieuw leiderschap. Waarbij enerzijds 100 jaar aan opgebouwde kennis en ervaring wordt doorgegeven en anderzijds alle generaties samenwerken aan de toekomst voor de komende 100 jaar. Het bieden van ruimte aan jongeren om een serieuze rol te spelen is bijzonder in de wereld. Het jongerennetwerk NGIN roept leiders in de gehele land- en tuinbouwsector op om dit voorbeeld te volgen. Diverse groene onderwijsinstellingen en ondernemingen, zoals InHolland, I4Nature, Provincie Noord-Brabant, Greenport West-Holland, LTO Academie, Rijkzwaan, Bayer en topsector Tuinbouw en Uitgangsmaterialen hebben zich al aangesloten bij dit initiatief.

Bekijk hier de fotoreportage van de openingsochtend van het internationale zaadcongres.

Bron: ZLTO

Publicatiedatum: