Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

BelOrta verkiest nieuwe Raad van Bestuur en voorzitter

Donderdag 23 mei verkozen de BelOrta-leden tijdens de Algemene Vergadering een nieuwe Raad van Bestuur. Op basis van een mooi financieel resultaat wordt ook voor 2024 voorzien in een aanzienlijke coöperatieve teruggave. In haar eerste bijeenkomst na de Algemene Vergadering verkoos de Raad van Bestuur Marc Smets als nieuwe voorzitter. Hij zal worden bijgestaan door ondervoorzitters Peter Aarts, Danny Raskin en Karel Bosschaerts.

Mooi financieel resultaat leidt tot blijvende kostenverlaging telers
BelOrta kende in 2023 een aanzienlijke groei, mede dankzij de integratie van de Belgische Fruitveiling. Alle aangesloten telers realiseerden een globale productomzet van 583 miljoen euro. In 2023 heeft BelOrta een mooi financieel resultaat neergezet. Tijdens de Algemene Vergadering werd dan ook duidelijk dat er ook voor 2024 de nodige middelen worden voorzien voor een aanzienlijke coöperatieve teruggave. Het overgrote deel van de GMO-steun vloeit via producentgerichte acties en collectieve investeringen terug naar de telers. Op deze wijze wenst de Raad van Bestuur en de directie de lijn van kostenverlagingen voor alle trouwe groente- en fruittelers te continueren en dat zonder in te boeten op de dienstverlening en commerciële slagkracht.

V.l.n.r.: Bovenste rij: Bart De Langhe - Jelle De Ryck - Peter Verschaeren - Jack Coolen - Gert Reijnders - Patrick Groven

Middelste rij: Geert Hermans - Patrick Van Ingelgom - Bert De Keyser - Koen Van Hauteghem - Pieter Van Hoof - Raf Van Haelst - Koen De Wit - Didier Algoet.

Onderste rij: Danny Raskin - Marc Smets - Karel Bosschaerts - Peter Aarts
Niet op de foto: Dieter Stockx - Wim Vertommen.

Maak kennis met onze nieuwe Raad van Bestuur
Volgende 20 bestuurders zullen de komende jaren het beleid van BelOrta uitstippelen: Peter Aarts, Didier Algoet, Karel Bosschaerts, Jack Coolen, Bert De Keyser, Bart De Langhe, Jelle De Rijck, Koen De Wit, Patrick Groven, Geert Hermans, Danny Raskin, Gert Reijnders, Marc Smets, Dieter Stockx, Raf Van Haelst, Koen Van Hauteghem, Pieter Van Hoof, Patrick Van Ingelgom, Peter Verschaeren en Wim Vertommen.

Met de installatie van de nieuwe Raad van Bestuur heeft BelOrta tevens afscheid genomen van volgende bestuurders: Dirk Bertels, Johan Magnus, Mathieu Pauly, Robin Van Apers, Marja Van Dessel. Tevens kwam het toegevoegd bestuursmandaat van volgende gewezen BFV-bestuurders ten einde: Marc Benoit, Johnny Corthaut, Ludo Loesbergh, Kristof Merckx, Patrick Thoen en Mario Vanhellemont.


V.l.n.r.: Danny Raskin - Marc Smets (nieuwe voorzitter) - Peter Aarts- Karel Bosschaerts

Nieuwe voorzitter en ondervoorzitters
De nieuwe Raad van bestuur verkoos gisterenavond een week na de Algemene Vergadering Marc Smets op als voorzitter. Marc Smets volgt Dirk Bertels op en wordt bijgestaan door ondervoorzitters Peter Aarts, Danny Raskin en Karel Bosschaerts.

Marc Smets is sinds 1991 tomatenteler in Sint-Katelijne-Waver. In 2004 werd hij lid van de Raad van Bestuur van de Mechelse Veilingen, sinds 2013 van BelOrta, en in 2021 voorzitter van de Productadviesgroep Tomaat. Marc Smets zetelt ook in enkele besturen verbonden aan de Belgische veilingsector.

Peter Aarts (ondervoorzitter BelOrta) is komkommerteler in Asten, Nederland. In 2022 werd hij lid van de Raad van Bestuur en voorzitter van de Productadviesgroep Komkommer en Telersadviesgroep Herfstteelt Tomaat. Peter heeft heel wat bestuurlijke ervaring in de Nederlandse tuinbouwsector.

Danny Raskin (ondervoorzitter BelOrta) is fruitteler in Romershoven-Hoeselt. Reeds sinds 1983 zetelde hij in de Raad van bestuur van Veiling Borgloon. Sinds 1 januari 2014 is ondervoorzitter van de Raad van Bestuur van BelOrta en sinds 2018 voorzitter van de Productadviesgroep Hardfruit, een mandaat dat herbevestigd werd.

Karel Bosschaerts (ondervoorzitter BelOrta) teelt in Putte diverse vollegrondsgroenten, naast enkele glasgroenten. In 2021 werd hij voor het eerst verkozen tot bestuurslid BelOrta en nam hij het voorzitterschap op van diverse Product- en Teleradviesgroepen. Een engagement dat wordt bestendigd.

Voor meer informatie:
BelOrta
Mechelsesteenweg 120
B-2860 Sint-Katelijne-Waver, België
Tel.: +32 (0)15 55 11 11
[email protected]
www.belorta.be

Publicatiedatum: