Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Moesson verwacht in eerste week van juni

Suikermaïs volumes uit India lager door droogte

Het aanbod van suikermaïs uit India heeft een klap gekregen door de barre weersomstandigheden, zegt Swapnil Aware, bestuurslid van de Indiase exporteur van AGF Mersel Foods: "Als gevolg van de ondergemiddelde moessonregens van vorig jaar hebben veel gebieden waar suikermaïs wordt verbouwd te maken met droge omstandigheden, wat heeft geleid tot een aanzienlijk tekort in het aanbod en hogere prijzen voor grondstoffen. Dit heeft het huidige seizoen behoorlijk uitdagend voor ons gemaakt. We blijven echter optimistisch over de komende weken. Verbeterde weersvoorspellingen suggereren een toename in het aanbod van grondstoffen, wat ons hopelijk in staat zal stellen om het seizoen succesvol en met een goede opbrengst af te sluiten."

Hoewel het aanbod voor de suikermaïs lager is, is de vraag naar het product in Europa vrij hoog door het warme weer, legt Aware uit. "We produceren suikermaïs in vacuümverpakking onder ons merk Merci, dat al gekookt en klaar voor gebruik is. Het wordt gebruikt voor barbecues en als snack. Het smaakt vers en knapperig. De variëteit en kwaliteit van de maïs die we gebruiken, ons unieke recept en het verwerkingsproces hebben ons merk een voorsprong gegeven op onze concurrenten. Aangezien de weersomstandigheden in heel Europa warm zijn, is de vraag momenteel erg groot. Onze teelt draait op volle toeren, maar toch kunnen we niet aan de vraag voldoen. Onze producten zijn beschikbaar in Rotterdam voor distributie in Europa."

Door deze weersomstandigheden zullen de totale volumes lager zijn dan het afgelopen jaar, stelt Aware. "Vergeleken met voorgaande seizoenen zijn de volumes zoete maïs dit jaar merkbaar lager. De combinatie van moessonregens onder het gemiddelde en extreme hitte heeft de oogstopbrengsten negatief beïnvloed. In gebieden waar zoete maïs beschikbaar is, is de kwaliteit vaak aangetast door de barre weersomstandigheden. Bijgevolg worden we geconfronteerd met een aanzienlijke vermindering van de hoeveelheid en de kwaliteit van de grondstof."

Mersel reikt echter naar andere regio's om meer van het product aan te kopen, zegt Aware: "De eerder genoemde weersomstandigheden hebben aanzienlijke tekorten veroorzaakt en de kwaliteit van de producten aangetast. Om deze uitdagingen te overwinnen, hebben we verschillende proactieve maatregelen genomen, zoals het betrekken van suikermaïs uit regio's met gunstiger weersomstandigheden en gematigde regenval om een constante aanvoer te garanderen. Ons deskundige veldteam werkt actief samen met telers en biedt hen de nodige begeleiding en ondersteuning om de veerkracht en kwaliteit van de gewassen te verbeteren. We hebben strenge kwaliteitscontrolemaatregelen geïmplementeerd om alleen de beste goederen te selecteren die aan onze normen voldoen, zodat onze klanten zoete maïs van hoge kwaliteit ontvangen ondanks de uitdagende omstandigheden."

Er is verlichting op komst, want de moesson wordt binnen een week verwacht. "Vooruitkijkend hebben we goede hoop dat de moesson, die naar verwachting in de eerste week van juni in India aankomt, positieve veranderingen zal brengen. In de meeste teeltgebieden is het zaaiseizoen al begonnen en we bereiden ons voor op een productief seizoen. We blijven ons richten op een goede aanvoer van producten van hoge kwaliteit. We investeren ook in nieuwe technologieën en teeltmethoden om de gewassen weerbaarder te maken en de opbrengst te verbeteren. Met deze inspanningen zijn we optimistisch over een succesvol suikermaïsseizoen en kunnen we blijven voldoen aan de vraag van onze markten," besluit Aware.

Voor meer informatie:
Swapnil Aware
Mersel Foods Pvt. Ltd.
Tel: +91 72763 80929
[email protected]
www.merselfoods.com

Publicatiedatum: