Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Alberto Peña, van Persicum Fresh:

"Het koude weer in mei heeft de start van de oogst vertraagd"

Er komen al aanzienlijke hoeveelheden kersen op de markt uit Aragón, de grootste kersentelende regio in Spanje, waar de provincie Zaragoza alleen al meer dan 9.500 hectare teelt heeft.

"In Persicum Fresh hebben we onze eigen teeltbedrijven in Alfamén en in de regio Calatayud, twee gebieden met verschillende hoogtes waardoor dezelfde variëteit tot 15 dagen na elkaar kan worden geoogst, waardoor we het seizoen kunnen verlengen met variëteiten die meer dan interessant zijn op de markt."

"Met name Lapins, als onderdeel van onze sterke toewijding aan middenseizoenen en late variëteiten, is onze stervariëteit en we kunnen het in onze verschillende teeltgebieden tot een maand lang oogsten."

"In dit opzicht hebben de latere variëteiten het voordeel ten opzichte van de vroege en extravroege variëteiten dat ze een hogere kwaliteit hebben, zodat we de consument een kers kunnen presenteren met een goede brixwaarde, een goede houdbaarheid en veel stevigheid; normaal gesproken heeft het hele vroege segment de neiging om fruit te produceren dat over het algemeen zachter is en vatbaar voor barsten en, zoals we ook dit jaar weer hebben gezien, meer blootstaat aan problemen veroorzaakt door de kou of regen in het voorjaar."

"Vooral dit jaar zullen we een grotere oogst hebben dan andere jaren", vervolgt Alberto. "Bij grotere oogsten gaat de grootte onvermijdelijk een beetje achteruit, maar we oogsten in ieder geval fruit van uitzonderlijke kwaliteit."

Vorig jaar speelde fruit uit Aragón een belangrijke rol na een seizoen dat erg te lijden had onder het weer in Extremadura, en het waren juist deze kersen uit het tussenseizoen en late kersen die ervoor zorgden dat de geëxporteerde volumes in augustus verdrievoudigden ten opzichte van dezelfde maand in 2022, 38% hoger dan het gemiddelde van de afgelopen 5 jaar, met prijzen die gemiddeld over het hele seizoen stegen met 49,5% bij de bron in vergelijking met de voorgaande 5 seizoenen en met 35,5% bij het verlaten van het pakstation.

Ook interessant was de stijging van de export naar bijna alle belangrijke Europese bestemmingen, met name Duitsland (+67%), Frankrijk (+69%) en Italië (+154%), volgens gegevens van MAPA.

"Kers is een zeer aantrekkelijk product en er is altijd veel interesse in de markt. De consumptie is in het begin niet helemaal wat we zouden willen, maar de vraag van onze klanten gaat erg goed. Iedereen wachtte eigenlijk af wanneer we zouden beginnen, omdat het koude weer in mei de start een beetje had vertraagd in ons gebied."

Voor meer informatie:
Persicum Vega
Pol. Industriële La Charluca
Complejo Aragón Fase II, Nave 3
50340 Calatayud (Zaragoza)
Tel.: + 34 617323631
http://persicumfresh.es

Publicatiedatum: