Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Marokkaanse zachtfruitexport stijgt opnieuw

Ondanks een uitdagend 2023, zijn de Marokkaanse exporteurs van zachtfruit in 2024 weer opgeveerd, volgens EastFruit. Tijdens de eerste drie maanden van dit jaar bereikte de zachtfruitexport een indrukwekkende 66.000 ton - een stijging van bijna 20% ten opzichte van het voorgaande jaar. Deze stijging zet een veelbelovende toon voor het hele exportseizoen.

Met name de export van blauwe bessen verbrijzelde het record van 2021 en bereikte bijna 27.000 ton. De export van frambozen zette ook zijn opwaartse trend voort en bereikte 22.000 ton in 2024. Verse bramen bereikten een record met meer dan 900 ton. Hoewel de export van aardbeien geen records brak, was er toch sprake van groei, met een totaal van 15.500 ton vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

De Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk bleven de belangrijkste bestemmingen voor Marokkaans zachtfruit, goed voor 92% van het totale aandeel van januari tot maart 2024. Met name de zendingen van zachtfruit naar het VK stegen met een kwart in vergelijking met dezelfde periode in 2023, waardoor het VK de belangrijkste importeur werd. De export naar Nederland, Duitsland, Polen en Italiƫ liet ook een positieve groei zien.

Daarnaast namen de leveringen van zachtfruit aan landen in het Midden-Oosten toe en versterkte Marokko zijn positie in Noorwegen, Zwitserland en Canada. Op de Indiase markt werden voor het eerst blauwe bessen uit Marokko getest.

Bron: east-fruit.com

Publicatiedatum: