Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
GreenLand Group

"In Colombia breiden we uit naar Tahiti limes"

De GreenLand Group uit Colombia, exporteurs van meer dan 14 miljoen kartons van hun eigen bananen, breiden nu uit naar de teelt en export van limes in Tahiti. Volgens Víctor Manuel Henríquez Restrepo, CEO van Invesmar en hoofdmanager van de GreenLand Group: "Het is met het vaste doel om te blijven bijdragen aan de sociale en economische ontwikkeling van de gebieden waar we aanwezig zijn, de nieuwe bedrijven van de GreenLand Group van Tahiti citroenteelt waar we verwachten 400 ha te planten in de regio van Caldas, met hetzelfde duurzame DNA dat al onze activiteiten kenmerkt, dat meer dan 500 directe en indirecte banen zal opleveren."

De groep is ook eigenaar van het logistieke bedrijf CFS Logistics (logistiek en havenexploitant). GreenLand zal zijn veiligheidsprocessen rond de mobilisatie, controle en monitoring van alle soorten droge en gekoelde vracht versterken met de aankoop van een eigen vloot voor landtransport, waarvoor een investering van 3 miljoen dollar nodig was, zegt Henríquez Restrepo.

"We hebben een visie voor 2030 die ons langetermijnpad markeert, en daarom streven we naar consolidatie van de bedrijven die in bedrijf zijn en de bedrijven die in uitvoering zijn, waarbij we bijdragen aan de versterking van de economie van de regio's, onze positieve impact vergroten en duurzaamheid als fundamentele pijler van het management aannemen. In deze zin is het ook belangrijk om ons nieuwe bedrijf We Agro te noemen, dat zich richt op oplossingen voor gewas- en diervoeding, bescherming van aanplantingen en het leveren van landbouwdiensten, en dat dit jaar operationeel wordt," legt Henríquez Restrepo uit over de nieuwe uitbreidingsplannen van de groep.

In het kader van regeneratieve land- en tuinbouw, waarbij wordt gestreefd naar een natuurlijk herstel van het biologisch materiaal en de biodiversiteit in de bodem, waarbij de effecten van klimaatverandering worden omgebogen om de gezondheid van gewassen te verbeteren, zullen de Groep en zijn Control B-bedrijfsonderdeel bovendien het laboratorium voor biotechnologie versterken. Hier zullen ze bio-inputs ontwikkelen waarvan de actieve agent biocontrole schimmels en bacteriën van inheemse oorsprong zijn. Dit zal worden aangevuld met een diagnose- en analyselijn voor bodem- en bladmonsters, waardoor ze bananen-, avocado-, citrus- en palmplantages in heel Colombia kunnen bedienen.

2023, een jaar van uitdagingen en kansen
"In het streven naar constant leren en te midden van een uitdagend landschap heeft GreenLand innovatie omarmd als platform om de ontwikkeling van haar activiteiten in 2023 aan te sturen. Dankzij operationele uitmuntendheid op basis van hoge normen, hebben de Groep en haar activiteiten vorig jaar belangrijke resultaten behaald, waaronder de export van 14 miljoen kartons bananen die 549 telers in Urabá ondersteunen vanuit een inclusieve economie, met 1.180 productieve ha avocado's en de mobilisatie van 34.515 containers om 12 landen over de hele wereld te bereiken," verklaart Henríquez Restrepo.

De meer dan 34.000 containers die de groep in 2023 heeft geëxporteerd, omvatten het vervoer van gekoelde vracht en bederfelijke producten zoals bananen, bakbananen, avocado's (van hun eigen en van andere bedrijven), evenals andere soorten fruit van derden. Hun belangrijkste markt is Europa, waar ze 15 landen op het continent bereiken.

"We zijn ons ervan bewust dat 2024 een grote uitdaging is, met politieke en economische onzekerheden die ons uitnodigen om veerkracht te blijven omarmen als het beste middel om onze activiteiten te blijven versterken, maar het vertegenwoordigt ook alle mogelijkheden om op een duurzame manier waarde te blijven genereren voor het land en onze regio's vanuit onze bedrijven," besluit Henríquez Restrepo.

Voor meer informatie:
Luciana Jiménez
GreenLand
[email protected]
https://greenland.co/

Publicatiedatum: