Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Robert Vogel, AGF Direct:

"Bloemkool op het moment erg schaars, broccoli-aanbod groter door overlap met Spanje"

Tholen - De oogst van de Hollandse vollegrondsgroenten als bloemkool, broccoli en ijsbergsla kwam dit jaar een week tot tien dagen vroeger op gang dan andere jaren. "De eerste bloemkool van de potten was erg vroeg, maar inmiddels is de eerste zetting alweer op, waardoor de bloemkool zeer schaars is op het moment. Dat zie ik de eerste tien dagen ook nog niet veranderen", aldus Robert Vogel van AGF-Direct. "Wij hebben zelf geen product over voor de daghandel, want alles gaat de programma's in, maar de productprijs ligt zo'n beetje tussen de 2,30 en 2,50 euro, dus dat is heel behoorlijk. Broccoli is er wel voldoende, maar hierbij zit het Spaanse product ons nog een beetje dwars doordat het seizoen elkaar overlapt. Die prijzen staan dus iets meer onder druk."

"Kwalitatief ziet het seizoen er hier in Noord-Holland goed uit. Er staat wel wat water in de paden, maar dat maakt voor de hardere producten als bloemkool en broccoli kwalitatief niet uit. Alleen de plantschema's kunnen mogelijk wat achter gaan lopen, maar dat valt mogelijk nog wel in te halen", vertelt Robert. "Bij de ijsbergsla zie je her en der wel wat zwakkere partijen. Dit is bij wisselende omstandigheden toch een wat gevoeliger product, en kan dan onder meer sneller last krijgen van roodverkleuring. Eerlijk gezegd mis ik hiervoor nog weleens het begrip van klanten, die lijken soms te denken dat de sla uit de fabriek komt."

"Het ijsbergslaseizoen startte met hele hoge prijzen rond de 10-11 euro per doos. Inmiddels zijn die prijzen teruggezakt naar een niveau tussen de 6,50 - 7,50 euro. Het aanbod hiervan is wel voldoende", vervolgt de service-provider uit het West-Friese Zwaagdijk. "Witlof blijft dit seizoen structureel hoog aan de prijs. Deze week werd het lof op de Belgische klok nog voor 3,30 euro geveild. Dat niveau zal mogelijk iets terugzakken, maar dan is het nog steeds hoog aan de prijs. Bovendien zal het aanbod nog wel even beperkt blijven. Nu worden de pennen weer gezaaid, maar gezien de nattigheid moeten we vrezen dat de volgende bak ellende alweer op ons afkomt. Maar dat zijn nu eenmaal de risico's die we lopen..."

Voor meer informatie:
Robert Vogel
AGF Direct
+31 (0)85 30 32 633
[email protected]
www.agfdirect.nl