Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Med Green Import start met leveranciersplatform

"We wilden volledige transparantie creëren door onze leveranciers in alles mee te nemen"

Tholen - Med Green Import start vanaf 3 juni met een nieuw platform om haar leveranciers van alle informatie omtrent haar producten te voorzien. "Ik denk dat er soms niet genoeg transparantie in de sector is, waardoor vele leveranciers het vertrouwen verliezen. Dit moet anders en dus besluiten we om ze driemaal per week volledig mee te nemen in de marktsituatie", zo vertelt Iliass el Mrini van de importeur uit Bleiswijk.

Het bedrijf, dat gespecialiseerd is in citrus en Marokkaanse groenten, lanceert het platform net nu de overgang naar het Marokkaanse citrusseizoen ingezet wordt. "We krijgen nog de laatste volumes uit Egypte binnen, maar hier zien we dat de kwaliteit langzamerhand achteruit gaat. We wachten op de eerste lading Marokkaanse sinaasappelen volgende week. Daarbij hebben we een mooie vaste kern van leveranciers, maar je ziet dat telers in de laatste jaren klappen hebben gekregen, waardoor men soms huiverig is om met nieuwe partners in zee te gaan."

"Hierin willen we ons onderscheiden", zo vervolgt Iliass. "Leveranciers moeten, ons inziens, volledig op de hoogte zijn van wat er gebeurt in de keten met het product. We merkten dat deze informatie heel belangrijk is voor ze en in die behoefte wilden we dan ook graag voorzien. Daarom besloten we, in eerste instantie kleinschalig, te starten met mails over de prijzen, volumes, kwaliteit etc. Dit werd gewaardeerd, waardoor we het nu beetje bij beetje uit willen bouwen. Drie keer per week ontvangen onze leveranciers een persoonlijke mail met alle relevante informatie, waarna ze de mogelijkheid hebben om over WhatsApp contact te houden voor eventuele vragen."

Een volledige transparantie, zo legt de handelaar het uit. "We hoorden veel verhalen van leveranciers dat men een product bij hen inkoopt, maar vervolgens volledig in het donker werden gelaten. Dan kan het al snel zijn dat jij een product voor een fractie van waar de handelaar hem voor verkoopt, hebt aangeleverd. Die marges moeten bekend zijn, vinden wij. Door middel van deze transparantie hopen we bestaande, maar uiteraard ook potentiële, duurzame relaties te creëren. Het is een belangrijk onderdeel van onze bedrijfsvoering, wat een investering vraagt, maar het is voor ons en onze relaties van levensgroot belang", zo besluit Iliass.

Voor meer informatie:
Iliass el Mrini
Med Green Import
Klappolder 191
2665 MP Bleiswijk
010 – 310 62 86
[email protected]
www.medgreenimport.nl