Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"120 hectare kaki in het verschiet in Zuid-Amerika"

De schappen van de Europese supermarkten liggen weer vol met felrode kaki's dankzij de opmars van dit gewas in Zuid-Amerika. Sommige Spaanse bedrijven hebben hun knowhow meegenomen naar deze landen om de kaki's buiten het seizoen te kunnen importeren en verkopen, zoals het Valenciaanse bedrijf The Natural Hand, dat de grootste importeur van Europa is geworden.

"Deze week zijn we begonnen met het ontvangen van de eerste Zuid-Amerikaanse kaki's, waarvan we Europa en andere landen over de hele wereld tot eind juli voor 80 procent per vliegtuig zullen bevoorraden", vertelt Juan Carlos Martínez, CEO van The Natural Hand, dat afgelopen zomer ongeveer 1,5 miljoen kilo van dit product op de markt bracht.

"Deze zomer zal de oogst iets lager zijn vanwege het natuurlijke herstelproces van de bomen en we schatten een volume van ongeveer 1 miljoen kilo", geeft Juan Carlos aan, die voorspelt dat ze de komende jaren een groeiende teelt zullen hebben. "Op dit moment hebben we ongeveer 80 hectare teelt in verschillende landen in Zuid-Amerika, maar in de komende seizoenen willen we dit verder uitbouwen tot meer dan 120 hectare."

"Er zijn niet veel bedrijven, die zo gespecialiseerd zijn in het exporteren naar verre bestemmingen als wij en daarom hebben we besloten om onze kennis in Zuid-Amerika toe te passen om buiten het seizoen kaki's te hebben met dezelfde kwaliteits- en houdbaarheidsnormen als de kaki's die we in Spanje telen. Om dit te bereiken, beheren we de percelen het hele jaar door, wat de kwaliteit ten goede komt," bevestigt Juan Carlos Martínez.

Voor meer informatie:
Juan Carlos Martínez
The Natural Hand
Hort de Calafre, 6
46470 Albal (Valencia), Spanje
Tel.: +34 960046320
[email protected]
www.thenaturalhand.com

Publicatiedatum: