Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Voor bijna 4,4 miljard investeringen onder Energie-investeringsaftrek in 2023

Ondernemers maakten in 2023 veel gebruik van belastingvoordeel met de Energie-investeringsaftrek (EIA). Bijna 23.000 ondernemers vroegen de EIA aan. Het totale bedrag aan energiezuinige investeringen was bijna 4,4 miljard euro. Dit is een stijging van 24% vergeleken met 2022. De verwachte energiebesparing van deze investeringen is ongeveer 1.077 miljoen m3 aardgas. Bedrijven doen de meeste aanvragen voor zonnepanelen, warmtepompen en isolatie van gebouwen. Dit blijkt uit de cijfers van het EIA-jaarverslag van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

De investeringsaftrek is voor ondernemers die investeren in energiezuinige bedrijfsmiddelen en duurzame energietechnieken. Ook kleine bedrijven kunnen gebruikmaken van de regeling. Het belastingvoordeel geldt voor investeringen die voor een flinke energiebesparing zorgen. Ondernemers mogen tot 40% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst. De energie-investering moet voldoen aan de omschrijving uit de Energielijst. RVO actualiseert de Energielijst ieder jaar.

Bron: RVO

Publicatiedatum: