Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Senegalese mangoseizoen begint met lagere volumes

De Senegalese fytosanitaire autoriteiten hebben aangekondigd dat mango's in het midden en zuiden van het land voldoende fysiologische rijpheid hebben bereikt, wat het begin van het Senegalese mangoseizoen inluidt. Dezelfde bron meldt een daling van de volumes dit seizoen en stelt de volgende data vast voor de afgifte van de eerste fytosanitaire certificaten:

  • In Sédhiou, Goudomp, Djibanar en Birkama in het zuiden, Sindia en Kinabour in het midden van het land: 15 mei 2024
  • in Fimela, Némanding Karang, Keur Madaro en Tassette in het centrum van het land: 27 mei 2024
  • In de geïrrigeerde boomgaarden van de Niayes: 3 juni 2024

Dit is het derde opeenvolgende jaar van dalende mangovolumes in Senegal, volgens Amadou Ndiaye Seck, algemeen directeur van A.N.S Inter-Export. De teler legt uit: "Deze keer is de daling te wijten aan de vertraging van de bloei als gevolg van de klimatologische omstandigheden. Alle landen die mango's telen hebben dezelfde bloeivertraging opgelopen, waaronder Peru, Ivoorkust en Mali."

"De eerste bloeiperiode is goed voor 12-15% van de totale teelt van het seizoen en er resten nog 20-30 dagen tot de volgende bloeiperiode, wat betekent dat de prijzen aan het begin van het seizoen zullen stijgen," voegt Ndiaye Seck toe.

In de memo's van het Directoraat Plantenbescherming werd ook gewaarschuwd voor de noodzaak van een zorgvuldige selectie van fruit en werden de risico's van fruitvlieg genoemd. Ndiaye Seck: "Het fenomeen fruitvlieg neemt af in vergelijking met de vorige seizoenen. Het ontsnapt niet aan de voortdurende en permanente controle door de DVP, en het verkrijgen van het fytosanitaire certificaat betekent dat de mango's van goede kwaliteit zijn. Bovendien wordt de export tijdens risicoperiodes volledig stopgezet op basis van de resultaten van de fruitvliegcontroles."

De teler concludeert: "Ten minste 25.000 ha mangoboomgaarden voor de export zijn onderworpen aan deze strenge controle. Hoewel de volumes misschien lager zijn, kunnen we garanderen dat de kwaliteit dit seizoen top zal zijn."

Voor meer informatie:
Amadou Ndiaye Seck
A.N.S Inter-Export
Tel: +221 70 645 54 95
[email protected]

Publicatiedatum: