Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biologische "Elodì" aardbei gelanceerd

Almaverde Bio, een Italiaans biologisch merk, lanceerde de "Elodì" aardbei die uitsluitend in de streek Romagna wordt geteeld. Deze aardbei is het resultaat van onderzoek door de Newplant Group in samenwerking met CREA uit Forlì. Het doel is om een product te creëren dat niet alleen lekker en geurig is, maar ook geschikt voor biologische teelt. "Elodì" onder het merk Almaverde Bio wordt op de markt gebracht door Canova, het bedrijf van de Apofruit Group dat gespecialiseerd is in verse biologische groenten en fruit.

Een groeiende markt
De markt voor biologische en conventionele aardbeien groeit geleidelijk en voortdurend in heel Europa. Recente prospectieve analyses in het Strawberry Global Market Overview 2024-2027 geven een groei in de aardbeienmarkt aan van +3,38% per jaar, voornamelijk gedreven door Duitsland en Italië. Een van de bepalende elementen voor de groeiende aantrekkingskracht van aardbeien voor Europese consumenten is duurzaamheid en biologisch.

De drang om gezonde en duurzame producten te kopen is een van de belangrijkste drijfveren voor aankopen, vooral bij de beoogde consumenten die steeds gevoeliger worden voor deze belangrijke kwesties voor de toekomst van de planeet. Recente gegevens van CSO Italy over de aardbeienconsumptie in Italië laten zien dat jongere inkoopmanagers (onder de 34) cruciaal zijn voor de groei van de hele aardbeiencategorie. In 2023 kochten managers jonger dan 34 jaar bijna 6.000 ton aardbeien, wat een stijging van 15% betekent. Hoewel de penetratie in verschillende leeftijdsgroepen beperkter is en stopt bij 59%, zijn de 35- tot 44-jarigen goed voor 14% van de aankoopvolumes met een penetratie van 66%. De 45- tot 54-jarigen volgen met 22% van de hoeveelheden en een penetratie van 67%.

De "Elodì" aardbei past perfect in deze ontwikkelingscontext en onderscheidt zich door zijn uitstekende smaakkwaliteiten. Dit ras is geselecteerd vanwege zijn intense aroma en de juiste balans tussen zoetheid en zuurgraad, eigenschappen die zeer gewaardeerd worden door consumenten. De aardbeien hebben een royale grootte en een consistentie die hun integriteit en versheid zelfs na de oogst behoudt. Dit maakt ze ideaal voor zowel verse consumptie als voor de bereiding van desserts en conserven. De exclusieve teelt in de Romagna geeft het product een sterke territoriale identiteit en versterkt een gebied en telers die van oudsher gespecialiseerd zijn in de aardbeienteelt.

Duurzaamheid en milieu-impact
Almaverde Bio wordt geteeld volgens de strenge normen van de "Elodì" gecertificeerde biologische teelt en voldoet daarmee niet alleen aan de groeiende vraag naar duurzame producten, maar draagt ook actief bij aan de bescherming van het milieu. De teeltmethoden bevorderen de biodiversiteit en verminderen het gebruik van natuurlijke hulpbronnen, zoals water en grond, waardoor de impact op het lokale ecosysteem wordt beperkt.

Dit initiatief versterkt de doelstellingen van het Europese It's Bio-project, dat informatie over de waarden van Europese biologische producten verspreidt in Italië, België en Griekenland.

Beschikbaarheid en distributie
De "Elodì" aardbei is verkrijgbaar op de Bio-eilanden van Almaverde, de ruimten gewijd aan biologisch die Canova onafhankelijk beheert binnen de groente- en fruitafdelingen van de grootschalige retail.

Voor meer informatie:
Almaverde Bio
www.itsbio.it

Publicatiedatum: