Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aardbeien het favoriete fruit in Ierland

Europa: Consumentenvertrouwen in voedingssector daalt alarmerend
Europese consumenten hebben steeds minder vertrouwen in de belangrijkste spelers in de voedingssector, zoals telers, fabrikanten, retailers, restaurants of overheden. Deze laatsten worden het minst vertrouwd, met de voedingssector op de tweede plaats, volgens een verontrustend onderzoek van EIT Food.
Bron: retaildetail.eu

Prijsstijging in winkels VK weer normaal, zeggen retailers
De prijzen in Britse winkels stegen deze maand in het traagste tempo in 2-1/2 jaar, volgens het British Retail Consortium dat zei dat de inflatie in de sector weer normaal was na de piek.
Bron: reuters.com

Uit gegevens van Bord Bia blijkt dat aardbeien het favoriete fruit van Ierland zijn
Bord Bia heeft onthuld dat aardbeien als beste uit de bus komen als het gaat om de waarde voor Ierse shoppers. De waarde van de Ierse markt voor fruit bedroeg in 2023 823.717 euro, waarvan aardbeien 15,3% uitmaakten. De volgende op de lijst waren appelen (14,8%) en druiven (12,2%).
Bron: checkout.ie

MC in Portugal versterkt marktpositie in retail
De Portugese winkelketen MC heeft voor het eerste kwartaal van 2024 een omzetstijging van 9,4% j-o-j gemeld tot €1,6 miljard, dankzij sterke prestaties in de segmenten groenten en fruit en gezondheid & schoonheid. Tijdens de periode bleef MC op schema met haar plannen om nieuwe winkels te openen en bestaande te renoveren.
Bron: esmmagazine.com

België: Collect&Go gaat voortaan bestellingen picken met slimme zelfrijdende voertuigen
Collect&Go, de online boodschappendienst van Colruyt Group, zet een belangrijke stap met de introductie van autonome voertuigen in zijn distributiecentrum in Londerzeel. Collect&Go introduceert deze nieuwe innovatie in samenwerking met Colruyt Group Smart Innovation, het innovatieteam binnen de groep. Het doel van het initiatief is om de efficiëntie in de AGF-afdeling van het distributiecentrum te verhogen. In totaal zijn er momenteel 22 zelfrijdende voertuigen (SDV's) in gebruik, waardoor het picken van AGF 20% sneller verloopt.
Bron: press.colruytgroup.com

Axfood benoemt Shoan Etemadi tot nieuwe directeur van Hemköpskedjan
Axfood heeft Shoan Etemadi benoemd tot nieuwe algemeen directeur van Hemköpskedjan AB, dat de ketens Hemköp en Tempo in Zweden exploiteert. Etemadi, die momenteel adjunct-directeur en hoofd afzet is bij Hemköpskedjan, zal zijn nieuwe functie op 15 augustus op zich nemen.
Bron: esmmagazine.com

HelloFresh opent ultramoderne teeltfaciliteit in Nuneaton, VK
"De toegenomen vraag bracht een grotere behoefte met zich mee aan meer teelt- en distributiecentra wereldwijd. Faciliteiten waarmee we niet alleen aan de aanhoudende vraag kunnen blijven voldoen, maar waarmee we ook onze capaciteit kunnen opbouwen voor toekomstige groeiplannen. In het VK in Nuneaton hebben we in december vorig jaar zo'n nieuw centrum geopend, de Beehive. En deze maand vieren we met trots de succesvolle teelt en distributie van een miljoen maaltijdpakketten vanuit dit vlaggenschip, naar huishoudens in heel VK," aldus een persbericht van Hello Fresh.
Bron: hellofreshgroup.com

VK: Not Just Veg in Axminster South Street vijf sterren in voedselhygiëne
De winkel in Market View Shop in South Street Axminster heeft sinds de opening in 2020 elk jaar vijf sterren gekregen voor voedselhygiëne. Not Just Veg wordt gerund door Amanda Hoden. Haar winkel in South Street verkoopt biologische en lokale groenten en fruit en nog veel meer, waaronder biologische melk, room en yoghurt, biologisch brood op bestelling plus jam, gelei, marmelade, chutneys, lokale honing, eieren en zelfgemaakte soepen.
Bron: midweekherald.co.uk

AliExpress van Alibaba werft Beckham aan om 'meer' wereldwijde afzet te scoren
AliExpress, een e-commercesite die eigendom is van de Chinese reus Alibaba, heeft David Beckham, voormalig aanvoerder van het Engelse voetbalelftal, aangetrokken als merkambassadeur. Het bedrijf probeert rivaal PDD Holdings' Temu in te halen in de strijd om goedkope Chinese producten aan de wereld te verkopen.
Bron: reuters.com

Publicatiedatum: