Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Minder King Lychee in Hainan"

Dit jaar is het seizoen van lychees in Hainan met ongeveer 10-15 dagen vertraagd als gevolg van weersomstandigheden, wat kan leiden tot een vroeg einde van het seizoen door een verminderde teelt. Feizixiao lychees uit het teeltgebied Haikou naderen het einde van het seizoen, terwijl Lychee King onlangs op de markt is gekomen.

Chang Zhongjie van Hainan Maosen Nongte Fruit Co., Ltd. is actief betrokken bij de afzet van lychees. Hij legt uit dat ongunstige weersomstandigheden tijdens de bloeiperiode, in combinatie met een slecht jaar, de teelt van lychees aanzienlijk hebben verminderd. Lychee King en pitloze lychees zijn het meest drastisch in teelt gedaald. "De teelt van Feizixiao, een van de belangrijkste variëteiten, is met ongeveer 30-40% gedaald, met iets kleinere maten vergeleken met vorig jaar, maar de smaak is onaangetast gebleven. Lychee King, die net is gelanceerd, heeft naar schatting slechts 10% van de productie van vorig jaar. Hoewel pitloze lychees nog niet beschikbaar zijn op de markt, is het plantgebied al beperkt en zal de vermindering van de teelt het tekort naar verwachting verergeren."

De daling van de teelt heeft geleid tot een stijging van de lycheeprijzen. De gemiddelde prijs van gewone Feizixiao is met ongeveer 70% gestegen ten opzichte van vorig jaar. De prijs van Lychee King kende bij zijn lancering aanzienlijke marktschommelingen. Tijdens de eerste dagen schommelden de aankoopprijzen tussen ¥60-80 per kg, waarmee ze boven het bereik van ¥54-60 per g van vorig jaar uitstegen. Verwacht wordt dat de prijzen van pitloze lychees na het betreden van de markt verder zullen stijgen."

De prijsstijging heeft de koopkracht gedrukt, waardoor er minder bestellingen voor lychees zijn dan in voorgaande jaren. De verkoop blijft echter over het algemeen stabiel. "Aanvankelijk was de verkoop van Feizixiao traag, deels doordat lychees uit Hainan vroeg op de markt kwamen, waardoor het marktvolume beperkt was. Vervolgens normaliseerde de verkoop. Lychee King wordt voornamelijk gebruikt voor relatiegeschenken, waarbij klanten zoals gewoonlijk bestellingen plaatsen, zij het in kleinere volumes."

Opgemerkt wordt dat de huidige marktprijs van lychees uit Hainan overeenkomt met de prijsveranderingen van oorsprong, waardoor een prijsomkering zoals op andere lycheemarkten wordt voorkomen. "Hainan lychees komen vroeg op de markt en sommige variëteiten zijn exclusief voor Hainan, waardoor prijsinversie wordt voorkomen. Door de hoge prijzen dit jaar worden de winstmarges verkleind om de verkoop te vergemakkelijken."

Hainan Maosen Nongte Fruit is gespecialiseerd in diverse seizoensvruchten uit Hainan en richt zich op relatiegeschenken in het midden- tot topsegment en de groothandel.

Voor meer informatie:
Chang Zhongjie
Hainan Maosen Nongte Fruit Co.
Tel: +86 18289367868
WeChat ID: czj18100963536

Publicatiedatum: