Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Grote oogst Turks kersen verwacht

"We verwachten grote volumes Turkse kersen", zegt Coskun Eren, marketingmanager voor de Turkse AGF-exporteur Eren: "We verwachten een Turks kersenseizoen met zowel een goede opbrengst als een goede kwaliteit. Dienovereenkomstig zullen we ons kersenaanbod verhogen met ons uitgebreide netwerk van leveranciers dat al vele jaren bestaat en zich uitstrekt over alle belangrijke kersenteeltregio's in Turkije. We bereiden ons voor op het seizoen met onze teams op het veld, die de oogstwerkzaamheden en de overgangen tussen de regio's plannen, om ervoor te zorgen dat we goed voorbereid zijn en op schema liggen voor het seizoen. Tot nu toe verloopt het seizoen goed en zoals verwacht. Vanaf begin juni worden hoge volumes verwacht."

Voorafgaand aan het seizoen had Eren al verschillende aanvragen van nieuwe klanten ontvangen, wat betekent dat de exporteur dit jaar enkele nieuwe markten zou kunnen aanboren. "We hebben eigenlijk een zeer brede landenportefeuille als het gaat om kersen, namelijk Zuidoost-Azië, Noord-Amerika, de EU en Rusland. We verwachten een goede vraag, net als tijdens alle voorgaande seizoenen. Onze klanten vragen ons al geruime tijd naar de verwachtingen op het gebied van volume, kwaliteit, prijzen en dergelijke voor het komende seizoen en we hebben ze allemaal geïnformeerd. We hebben onze programma's dienovereenkomstig gepland om duurzaam aan de vraag te kunnen voldoen. Naast onze bestaande klanten hebben we ook veel berichten ontvangen van nieuwe klanten in verschillende landen, waardoor we dit seizoen ook nieuwe markten kunnen aanboren."

Eren benadrukt dat de concurrentie per exportmarkt verschilt, maar ze houden de situatie nauwlettend in de gaten: "Onze concurrentie voor kersen verschilt eigenlijk per markt. We hebben vooral te maken met concurrentie uit de VS in Zuidoost-Azië. Voor de export naar de EU zijn Griekenland en Spanje de belangrijkste spelers, vanwege hun concurrentievoordeel op het gebied van logistiek. Rusland, dat vorig seizoen de op een na grootste exportmarkt voor Turkse kersen was, krijgt onvermijdelijk concurrentie van alle Turkse bedrijven. Ook Italië en Frankrijk doen van tijd tot tijd mee op specifieke markten. Als Eren hebben we altijd ruim voor de start van het seizoen de oorsprong van de concurrentie in de gaten gehouden, niet alleen voor kersen, maar voor al onze producten en onze strategieën daarop afgestemd."

Weersomstandigheden worden een echt probleem, dat Eren toeschrijft aan klimaatverandering. "De grootste en belangrijkste zorg is vooral de klimaatverandering. Warme winters resulteren in kortere koelere perioden, wat van invloed is op de vruchtzetting en de opbrengst, wat op zijn beurt leidt tot instabiliteit in termen van volume en kwaliteit. Deze weersomstandigheden zijn de laatste jaren steeds moeilijker te beheersen. Als Eren maken we plannen voor de lange termijn om alle teeltgebieden te bereiken met verschillende hoogtes, nieuw aangeplante gebieden en nieuwe cultivars die zijn aangepast aan de klimaatverandering."

Al met al vindt Eren dat het bedrijf klaar is voor het komende kersenseizoen en verwacht dat het seizoen een succes wordt: "Tegen de eerste week van juni starten we onze programma's in een snel tempo en gaan we verder met de start van elke regio, één voor één. Tot nu toe zijn de kersenprijzen hoog, zoals gebruikelijk bij de start van het seizoen. Er wordt echter verwacht dat deze prijzen zich snel zullen stabiliseren. Er komt een lang seizoen aan, met een goede beschikbaarheid en hoge kwaliteit tot begin of zelfs midden augustus, zolang er geen ongewone weersomstandigheden zijn. We zijn klaar voor het seizoen en geloven dat er weer een succesvol Turks kersenseizoen voor ons ligt," besluit hij.

Voor meer informatie:
Coskun Eren
Eren
Tel: +90 533 695 5802
[email protected]
www.freshanatolia.com

Publicatiedatum: