Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Berk Partners verstrekt groeikapitaal aan Paul Leegwater

Investeringsfonds Berk Partners heeft in mei 2024 een substantieel belang verworven in het in Noord-Scharwoude gevestigde bedrijf Paul Leegwater. Paul Leegwater is actief in de markt van aan- en verkoop van verse groenten en fruit van Nederlandse telers en importeurs en levert deze producten aan Europese afnemers, met name groothandels, distributeurs en (kleinere) supermarkten.

Paul Leegwater is gespecialiseerd in export van diverse groente- en fruitsoorten, met een focus op vollegrondsgroenten. De onderneming beschikt over een kantoorlocatie in Noord-Scharwoude en een verpakkings- en overslaglocatie in Maasland. De onderneming investeert in langetermijnrelaties met Nederlandse telers en importeurs van specifieke producten, en speelt daarmee in op de wens van Europese groothandels, distributeurs en kleinere supermarkten die weten dat ze voor die producten bij Paul Leegwater terecht kunnen. Paul Leegwater koopt voor deze partijen in, faciliteert mixpallets, regelt het transport en zorgt voor levering op locatie binnen de gestelde versheidstermijnen.

Daarmee profiteert de onderneming van een groeiend bewustzijn over gezonde voeding, wat leidt tot hogere vraag naar verse, natuurlijke producten van hoge kwaliteit. Door de sterke mate van automatisering van de administratieve en logistieke organisatie heeft het bedrijf zich gepositioneerd voor verdere internationale groei. De investering valt binnen de categorie 'voeding en consumenten', één van de drie kernsectoren van Berk Partners.

De transactie betreft de inbreng van groeikapitaal. In mei 2024 is Berk Partners Groeifonds II toegetreden als aandeelhouder. De huidige eigenaar en directeur van het (familie)bedrijf, de heer Bart Leegwater, zal na de transactie de drijvende kracht achter de onderneming zijn en actief betrokken blijven als directeur en aandeelhouder. De komende jaren zal Bart Leegwater zich samen met zijn team van traders - die met deze transactie ook de mogelijkheid hebben gekregen om te participeren - en met support van Berk Partners richten op het verder uitbouwen van Paul Leegwater en het realiseren van het strategische groeiplan.

Bart Leegwater is enthousiast over de samenwerking met Berk en kijkt uit naar de gezamenlijke toekomst. "Met de sectorkennis en transactie-ervaring van Berk Partners kunnen we onze marktpositie verder verstevigen en internationaal uitbreiden, zowel autonoom als door gerichte overnames. Berk Partners stelt haar relatienetwerk en financiële expertise open voor Paul Leegwater wat zich direct vertaalt in nieuwe mogelijkheden." aldus Bart Leegwater.

"De investering van Paul Leegwater sluit goed aan bij ons investeringsbeleid en de ervaring binnen het team", aldus Daniël Frijns (partner bij Berk Partners). "Paul Leegwater heeft de afgelopen jaren een aantrekkelijke marktpositie opgebouwd als onafhankelijke toeleverancier. Het zittende team van traders heeft een hecht relatienetwerk opgebouwd met klanten en leveranciers op basis van specialistische productkennis, goede inschatting van actuele marktsituaties en prettige persoonlijke interactie. Daarnaast beschikt de onderneming over een ervaren logistiek team in Maasland dat zorgdraagt voor kwaliteitschecks en de afhandeling van de dagelijkse in- en uitgaande goederenstromen. De samenwerking met Berk biedt de onderneming de mogelijkheid verder te groeien op het fundament dat is neergezet door Bart Leegwater." De investering in Paul Leegwater vormt de eerste investering van Berk Partners Groeifonds II.

Onafhankelijke investeringsmaatschappij
Berk Partners is een in 1992 opgerichte, onafhankelijke investeringsmaatschappij. In de afgelopen dertig jaar is geïnvesteerd in tientallen succesvolle middelgrote Nederlandse ondernemingen. Berk Partners komt voort uit een door ondernemer Ben Pon opgezet investeringsvehikel. Berk Partners heeft in het verleden onder meer geïnvesteerd in Royal Taste (specialist in gepersonaliseerde koffie) en Aarts Packaging (kunststofverpakkingen voor cosmetica) met succes verkocht aan het beursgenoteerde Trimas Corporation (VS).

Het huidige Berk Partners fonds (Berk Partners Groeifonds II) is het zesde fonds in successie en heeft een target fondsvermogen van > € 65 miljoen. Berk Partners richt zich op groeiende Nederlandse ondernemingen met een bewezen verdienmodel, een verdedigbare marktpositie en een onderscheidend aanbod. Berk Partners heeft veel ervaring in de innovatieve industriesector, de voedings- en consumentensector en de gezondheidszorg en welzijn sector. Bij investeringen zet Berk Partners diepgaande sectorkennis, een sterk netwerk, een uitgebreid track-record en ondernemerschap, ook via met investeerders in het fonds, in om management te helpen bij het realiseren van winstgevende groei. Zowel organisch als via gerichte overnames (buy-and-build).

Voor meer informatie:
Bart Leegwater
Paul Leegwater
De Mossel 21
1723 HZ Noord-Scharwoude
T: +31 (0) 226 362 202
[email protected]
www.paulleegwater.com

Publicatiedatum: