Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Robin Gillissen, Gebr. De Mooij Amsterdam:

"Steeds meer vraag van kleine distilleerderijen naar Amalfi-citroenen"

Tholen - De laatste jaren is Gebr. de Mooij Amsterdam steeds sterker geworden in de import van de Amalfi-citroenen. Deze citroenen zijn afkomstig van de Amalfi-kust, waar het milde mediterrane klimaat en vruchtbare bodem hun karakteristieke smaak en dikke schil vormen. De Amalfi citroenen zijn erg geliefd vanwege hun gebruik in Limoncello. "Deze citroenen hebben een dikke schil, zijn onbehandeld en daardoor kan de schil ook voor consumptie gebruikt worden", vertelt Robin Gillissen. Traditiegetrouw komt de aanvoer van december tot januari vol op gang, is het aanbod in augustus wat lastiger en komt vanaf september/oktober de nieuwe oogst weer op gang.

"Onze afzet van de Amalfi-citroenen is grotendeels gericht richting groentewinkels en als decoratie in verswinkels waar deze citroenen erg mooi presenteren met blad in een houten kratje. De laatste tijd zien we de vraag naar deze citroenen van met name de wat kleinere distilleerderijen toenemen. Naast de grote drankfabrikanten zijn er steeds meer lokale bedrijven die met een eigen branding limoncello in de markt zetten.

Voor meer informatie:
Gebr. De Mooij Amsterdam
Foodcenter Amsterdam W-2
Centrale Groothandelsmarkt 190
1051 LJ Amsterdam
Tel: 020-6063 010
[email protected]