Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tsjechische online retailer Rohlik breidt uit in Duitsland

VK: Personeel Morrisons staakt in pensioenruzie
Ongeveer 1.000 Morrisons-medewerkers in West Yorkshire en Cheshire zijn begonnen met stakingsacties in een ruzie over pensioenen en het nettoloon. Het personeel in de magazijnen van de supermarkt in Wakefield en Northwich neemt deel aan de stakingsactie die donderdag om 05:00 uur BST begon en zondag tot 05:00 uur afliep.
Bron: bbc.com

Spanje: Ahorramas schrijft record omzet en winst in 2023
Supermarktgroep Ahorramas rapporteerde een positief jaar in 2023 en behaalde recordhoogten op het gebied van zowel omzet als winst. De bruto omzet bereikte een historisch hoogtepunt van €2,19 miljard, een sprong van 11,2% ten opzichte van het voorgaande jaar. Elders steeg de nettowinst met 36,2% tot €114,3mln, terwijl de EBITDA 25% hoger uitkwam op €205,7mln.
Bron: esmmagazine.com

Tsjechische online retailer Rohlik breidt uit in Duitsland nu rivalen afhaken
Terwijl buitenlandse rivalen op het gebied van online boodschappenbezorging Duitsland verlaten, breidt de in Tsjechië gevestigde Rohlik Group zijn activiteiten in de grootste economie van Europa uit en is goed op weg om binnen de komende 12 maanden break-even te draaien, vertelde oprichter en chief executive Tomas Cupr aan Reuters. Het particuliere bedrijf, dat in 2021 op meer dan $1 miljard wordt geschat, opereert in Duitsland onder de merknaam Knupsr.de en opende in april zijn deuren in Berlijn, na de lancering in München in 2021 en Frankfurt in 2022.
Bron: reuters.com

Roemeense Profi bevestigt sterke groei in 2023
De Roemeense foodretailer Profi heeft zijn sterke groeitraject van de afgelopen jaren herbevestigd en rapporteert een omzetstijging van 11% op jaarbasis in 2023, tot RON12,9bln (€2,6 mld). De nettowinst daalde van een negatieve RON286mln (€57 mln) in 2022 naar een negatieve RON213mln (€43 mln) in 2023.
Bron: esmmagazine.com

Pepco Group: Tussentijdse resultaten zes maanden
Pepco Group, de snelgroeiende pan-Europese discounters, rapporteerde tussentijdse resultaten voor de zes maanden eindigend op 31 maart 2024. Belangrijkste feiten: Record H1 groepsomzet van €3,2 mld, een stijging van 13,8% j-o-j. Brutomarge van de Groep stijgt met 310 basispunten tot 43,1%, dankzij Pepco. Record onderliggende EBITDA van de Groep (IFRS16) van 487 miljoen euro, een stijging met 28,2%, dankzij de EBITDA van Pepco die met 38,9% steeg.
Bron: pepcogroup.eu

Lidl-moeder Schwarz Group rapporteert 8,5% omzetgroei in boekjaar 2023
Lidl en Kaufland moederbedrijf Schwarz Group heeft een 'succesvol' boekjaar 2023 gerapporteerd met een omzetstijging van 8,5% tot €167,2 mld. Discountketen Lidl genereerde in zijn winkels een omzet van €125,5 mld, een stijging van 9,4% ten opzichte van boekjaar 2022, terwijl Kaufland een stijging van 7,8% tot €34,2 mld rapporteerde.
Bron: esmmagazine.com

ProAmpac finalist bij Environmental Packaging Awards
ProAmpac, wereldwijd marktleider op het gebied van flexibele verpakkingen en materiaalwetenschap, is verheugd te kunnen aankondigen dat het is geselecteerd als finalist bij de 2024 Environmental Packaging Awards. ProAmpac's ProActive Recyclable RP-1000 heeft erkenning gekregen in de categorie AGF voor de samenwerking met het Select Farms Organic aardappelassortiment van Marks and Spencer.
Bron: businesswire.com

Ahold Delhaize gaat slecht presterende Amerikaanse Stop & Shop winkels sluiten
Supermarktgroep Ahold Delhaize heeft gezegd dat het dit jaar een onbekend aantal slecht presterende Stop & Shop supermarkten in de VS zal sluiten. Ahold Delhaize weigerde het aantal winkels bekend te maken en zei dat het dat later dit jaar zou doen.
Bron: reuters.com

Publicatiedatum: