Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Turkse appelexportseizoen groot succes"

Het seizoen voor Turkse appelen is zeer positief geweest, met afzet op een zeer hoog niveau, zegt Merve Akyol, exportspecialist voor de Turkse productexporteur TEO Export: "Dit jaar was het Turkse appelseizoen erg goed. Onze afzet ging zo snel dat we op een gegeven moment niet eens meer alle bestellingen konden bijhouden. Dit betekent dat het seizoen over het algemeen een groot succes voor ons is geweest. Dit wordt bewezen door de stijging van onze afzet in India, dankzij de grotere naamsbekendheid onder de consumenten. Maar ook onze afzet op de Europese markt was heel solide. Daarnaast hebben we een groot volume geƫxporteerd naar de Indiase markt. Bovendien hebben we nieuwe markten aangeboord in zowel Europa als het Midden-Oosten."

Volgens Akyol maakte de logistiek het seizoen iets uitdagender dan normaal. "Niet alles ging van een leien dakje, want we hadden dit seizoen te maken met stijgende verzendkosten. Logistiek in het algemeen is dit jaar een uitdaging voor ons gebleken. We zijn er echter in geslaagd om deze moeilijkheden te overwinnen dankzij goede communicatie met onze klanten. Ondanks de logistieke problemen waren we dit seizoen concurrerend met de Iraanse markt. Iraanse appelen en Turkse appelen waren de beste verkopers dit seizoen. De belangrijkste reden voor het succes van de Turkse appelen was dat ze een uitstekende smaak hadden en vrij sappig waren. De kleurverhouding was ook erg hoog vergeleken met de Iraanse appelen. We kunnen zeggen dat we ons hierdoor dit jaar zeker hebben onderscheiden op de markt."

Hoewel het seizoen ten einde loopt, heeft TEO Export nog steeds appels beschikbaar voor degenen die ze nodig hebben: "Het huidige appelseizoen loopt langzaam ten einde en we zijn al begonnen met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. We besteden veel aandacht en zorg aan onze appelbomen, zodat we de beste kwaliteitsproducten kunnen telen in onze appelboomgaarden. Elk jaar streven we ernaar om het beter te doen dan het jaar ervoor. Standaard doen we geen concessies aan onze kwaliteit en bieden we onze klanten altijd eersteklas producten. We nemen graag nieuwe klanten aan, dus probeer de Turkse appelen uit als je dat nog niet hebt gedaan!" besluit Akyol.

Voor meer informatie:
Merve Akyol
TEO Export
Tel: +90 533 304 76 20
[email protected]
www.teoexport.com

Publicatiedatum: