Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Egyptische AGF-export record in 2023

In 2023 exporteerde Egypte een historische 7,5 miljoen ton land- en tuinbouwproducten, goed voor USD 8,8 miljard aan inkomsten. Minister van Landbouw Al Sayed Al Qusair meldde deze cijfers tijdens een kabinetsvergadering en merkte op dat Egypte wereldwijd een leidende positie inneemt in de export van sinaasappelen en diepgevroren aardbeien. De inkomsten bestonden uit 3,7 miljard dollar aan verse land- en tuinbouwproducten en 5,1 miljard dollar aan bewerkte voedingsmiddelen.

Al Qusair vertelde verder dat Egypte 400 verschillende land- en tuinbouwproducten exporteerde naar 160 landen, waardoor de exportmarkten aanzienlijk werden uitgebreid. In de afgelopen tien jaar heeft de Egyptische AGF-export 93 nieuwe markten aangeboord.

In het eerste kwartaal van 2024 exporteerde Egypte 1.199.916 ton citrus. Bijeenkomsten in april met Hansan Global uit Zuid-Korea en vertegenwoordigers van 15 grote Koreaanse bedrijven benadrukten hun interesse in het importeren van Egyptische sinaasappelen.
De Europese Unie importeerde in 2023 meer dan 500.000 ton Egyptische sinaasappelen en tussen oktober 2022 en februari 2023 was Egypte de grootste exporteur van sinaasappelen naar verschillende Zuidoost-Aziatische landen.

Bron: cairoscene.com

Publicatiedatum: