Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Crisis Rode Zee gunstig voor Egyptische druivenexporteurs

De druivenoogst in Egypte is begonnen en het lijkt een goed seizoen te worden, zowel qua teelt als marketing, volgens Salem Ghonim, adviseur van verschillende Egyptische druiventelers. "We zijn op het hoogtepunt van de oogst voor sommige vroege witte variƫteiten, zoals Prime, Early Sweet en Superior die onder plastic dekzeilen worden geteeld. We zijn blij dat we een zeer goede kwaliteit, grootte en kleur kunnen melden, evenals stabiele of zelfs hogere volumes dan vorig seizoen."

Terwijl de Egyptische citrussector hard is getroffen door de crisis in de Rode Zee, zal de druivensector hier geen last van hebben. De Egyptische citrustelers zijn afgesneden van hun Aziatische markten, maar de crisis heeft ook de Aziatische druiventelers afgesneden van de Europese markt, wat nieuwe kansen biedt voor Egyptische exporteurs.

Ghonim: "India heeft veel moeite om aan de Europese markt te leveren vanwege de Rode Zee-crisis, waardoor er een gat in de markt ontstaat en er veel vraag is naar Egyptische druiven. We merken deze vraag al aan het begin van het seizoen en het voorspelt meer export dit jaar, vooral voor witte variƫteiten."

"Dat komt bovenop de gebruikelijke onverminderde vraag vanuit Arabische landen en Rusland. Dus zowel wat betreft de vraag als de teelt hebben we dit seizoen niet veel zorgen," vervolgt Ghonim.

De prijzen voor Egyptische druiven aan het begin van het seizoen zijn volgens Ghonim licht gestegen. "De prijzen bij het teeltbedrijf zijn gestegen ten opzichte van vorig seizoen tot 1-1,25 USD/kg, maar deze stijging zal niet noodzakelijkerwijs worden weerspiegeld in de exportprijzen, of slechts matig, dankzij de devaluatie van het Egyptische pond."

Voor meer informatie:
Salem Ghonim
Tel: +20 127 705 1153
[email protected]
www.linkedin.com/in/salem-ghonim-9506a0159

Publicatiedatum: