Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Daniel Voll van Vau-Ge GmbH bij de seizoenstart van Italiaanse uien

"Minder vraag naar overzeese uien geeft Italiaans product een boost"

Met de ontvangst van de eerste gele uien in week 20 is het seizoen van Italiaanse uien voor dit jaar in Duitsland officieel van start gegaan. "In tegenstelling tot vorig jaar, toen we slechts een fractie, ongeveer 30%, van het totale oogstvolume konden redden, zijn de vooruitzichten voor dit jaar bijzonder goed. De eerste uien zijn van goede kwaliteit en we kunnen de retail al voorzien van de gewenste kalibers 40/60 en 50/70. Ook grotere uien (70+) voor de horeca en grootverbruikers zullen binnenkort arriveren, snel gevolgd door de rode uien vanaf begin juni", vertelt Daniel Voll, een ervaren specialist in Italiaanse uien en directeur van Vau-Ge, gevestigd in Bobenheim-Roxheim.

Oorspronkelijk bracht Vau-Ge alleen uien op de Duitse markt uit de eigen contractteelt in Calabrië in Zuid-Italië, maar heeft nu ook teeltfaciliteiten in Midden-Italië. "De vraag naar onze Bella Italia uien blijft onverminderd groot in alle segmenten. Vooral in de retail probeert men steeds meer af te zien van product uit Nieuw-Zeeland of Australië, wat de vraag naar Italiaanse uien een flinke boost heeft gegeven. Een bijkomend voordeel is dat de uien gemiddeld 10-15% goedkoper zijn, waardoor ze het vrij goed doen in de prijsconcurrentie." Volgens Voll heeft ook de inflatie en de daarmee gepaard gaande terughoudendheid om te kopen minder invloed op de verkoop van uien, omdat bij een basisproduct als uien minder naar de prijs wordt gekeken.

Daniel Voll levert Italiaanse uien naast de Duitse markt ook aan klanten in Zwitserland, Oostenrijk en Frankrijk.

De Bella Italia-uien worden doorgaans vermarkt tot eind juni-begin juli, totdat er voldoende nieuwe uien uit de Duitse teelt beschikbaar zijn. Met een aandeel van circa 90% domineert de gele ui nog steeds de teelt, hoewel de rode ui ook in Italië geleidelijk aan belang wint. Voll: "We staan echter in directe concurrentie met rode uien uit Egypte, die de afgelopen jaren sterk aan belang hebben gewonnen. We hebben daarbij het nadeel dat we later op de markt komen. Als de retail net is overgestapt op Egypte, willen ze niet weer terug naar Italië. In de praktijk betekent dit dat we nog steeds een goed, consistent vroeg ras nodig hebben, zodat we vanaf half mei op de markt kunnen komen - parallel aan het begin van het gele uienseizoen," besluit Daniel.

Voor meer informatie:
Daniel Voll
Vau-Ge GmbH
Roxheimer Straße 24
67240 Bobenheim-Roxheim, Duitsland
Tel: +49 (0)6239 6043
[email protected]
www.vau-ge.de

Publicatiedatum: