Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mexico heeft mogelijk tekort mango's

Het aanbod van mango's in Mexico verschuift van Zuid-Mexico naar Centraal-Mexico. "Er is nu een goede aanvoer, maar het zuiden van Mexico zal maandag klaar zijn", zegt Gary Clevenger van Freska Produce, die eraan toevoegt dat de teelt van daar naar Nayarit en Sinaloa zal verhuizen.

De overgang naar Centraal-Mexico vindt dit seizoen wat later plaats. Dit komt door een latere start van het seizoen als gevolg van weersproblemen in het zuiden van Mexico, die al in januari begonnen. "Dat zorgde voor een latere start van de aanvoer van Tommy Atkins en Ataulfo," zegt Clevenger. "Ik denk dat de aanvoer iets langer heeft geduurd dan vorig jaar vanwege die latere start."

Desondanks is Nayarit nog niet helemaal klaar met het leveren van veel volume. "Dus we kunnen de komende weken een klein tekort aan aanbod ervaren," zegt hij.

Wat betreft variƫteiten, naast Tommy Atkins en Ataulfo, is er ook wat Kent onderweg, evenals een kleine hoeveelheid Haden uit Michoacan. Naast Mexico verschepen ook Guatemala enige hoeveelheden mango's, hoewel dat land het seizoen aan het afronden is.

De vraag zal deze week toenemen
De vraag naar mango zal deze week naar verwachting goed zijn in de aanloop naar het Memorial Day weekend, een feestdag die traditioneel de verkoop van fruit iets stimuleert.

Ondertussen zijn de prijzen sinds januari gestegen. "De laatste paar weken is de prijs gedaald door het licht toegenomen aanbod. Er is nog steeds een klein tekort aan grote maten (6s en 7s) en er zijn genoeg 9s, 10s en 12s," zegt Clevenger. De situatie is vergelijkbaar voor gele mango's met niet veel 10s en 12s en in plaats daarvan meer aanbod van 16s tot 20s.

Vooruitkijkend zegt Clevenger dat de sector normale aanvoer verwacht uit Mexico. "Dit is ook de tijd van het jaar waarin het begint te regenen in Mexico en het orkaanseizoen volgende maand begint," zegt hij. "Dus we houden het weer in de gaten, want te veel regen kan een probleem zijn."

Voor meer informatie:
Gary Clevenger
Freska Produce
Tel: +1 805 650 1040
[email protected]
www.freskaproduce.com

Publicatiedatum: