Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Ideaal zou een temperatuur van 15-20ºC zijn met af en toe een bui"

De preioogst is net afgerond bij Seddon & Sons en net als bij andere groenten was het een enigszins uitdagend seizoen."De oogst was normaal tijdens de zomermaanden, maar vanaf november/december hadden we wat vorst en daarna was het nat, wat de opbrengst en kwaliteit beïnvloedde", zegt James Seddon, landbouwkundige en verantwoordelijk voor de afzet bij het bedrijf. "We zijn net klaar met de oogst en ik zou zeggen dat het niet ons slechtste jaar is, maar ook niet het beste. Dit lijkt het geval te zijn voor de meeste groententelers.

"De prijzen weerspiegelen niet echt de kosten, die elk jaar stijgen. Brandstof, verpakkingsmateriaal en meststoffen zijn allemaal duurder geworden, dus wat een paar jaar geleden een goede prijs leek, is nu slechts gemiddeld. Het is lastig om te bepalen wat de prijzen zouden moeten zijn."

Het planten van de nieuwe prei begon in maart, maar werd door het natte weer een paar weken uitgesteld. "We beginnen op velden met lichte zandgrond, die sneller opdroogt. Het is moeilijk te zeggen of het gewas de achterstand zal inhalen, omdat dat volledig afhankelijk is van het weer. De oogst moet in juli beginnen, maar het weer is wisselvallig. Op dit moment krijgen we regen, vorige week was het 20 graden en de week ervoor regende het. Ideaal zou een temperatuur van 15-20 graden zijn met af en toe een bui."

Voor meer informatie:
James Seddon
Seddon & Sons
Tel: +44 01704 821587
[email protected]
www.seddonandsons.co.uk

Publicatiedatum: