Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Paul van Groningen, Hudepa:

"Spaanse steenfruitoogst wisselt sterk per regio"

Tholen - Het Spaanse steenfruitseizoen is weer gestart. "Steenfruit is altijd een uitdagende productgroep. Het weer doet erg veel en er is eigenlijk altijd te veel of te weinig op de markt. Ook dit jaar is het niet eenvoudig", vertelt Paul van Groningen, die samen met zijn vrouw Maria Elena in Spanje werkt als zelfstandig commercieel agent.

"Kersen zijn beschikbaar, maar de oogst is heel wisselend per regio. Veel vroege soorten zijn verregend een paar weken geleden. Deze week is er ook weer aardig wat regen over Noord-Spanje getrokken, dit maakt dat diverse telers die enthousiast begonnen waren, nu alweer klaar zijn. In andere regio's is er echter wel weer wat product beschikbaar", vertelt Paul.

"Hetzelfde zien we bij de abrikozen. Een flinke regenbui en je bent weer voor een tijdje klaar. Paraguayo's zijn momenteel wat meer beschikbaar, nectarines zijn er ook, de beschikbaarheid van perziken en abrikozen is weer wat lastiger. Het blijft elke dag afstemmen wat er is en vanuit welke regio en zo proberen de klanten tevreden te houden", vervolgt Paul.

"Watermeloenen zijn er ook alweer enkele weken. Almeria is in productie en de eerste telers in Murcia beginnen nu ook weer. De vraag vanuit de markt is aardig goed. Verder lopen de Verna-citroenen ook goed. Een schijfje citroen in een zomers drankje is altijd goed", besluit Paul.

Voor meer informatie:
Paul van Groningen
Hudepa
+34 611 537 616
[email protected]
www.hudepa.com