Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lager aanbod van grotere limes

De aanvoer van limes uit Martinez De La Torre in de Mexicaanse staat Veracruz is op dit moment gestaag. "Die regelmatige aanvoer zal naar verwachting de hele zomer aanhouden", zegt Tony Campos van International Citrus & Produce.

De grootte van de limes blijft een zorg. "De hoge temperaturen en het gebrek aan regen hebben ervoor gezorgd dat de limes niet zo groot worden," zegt Campos. "Er is een overvloed aan kleine maten zoals 200, 230 en 250. Grotere maten zoals 110, 150 en 175 zijn echter schaars."

Dit is een verandering ten opzichte van de afgelopen maanden. In midden maart was er bijvoorbeeld nog een behoorlijke hoeveelheid groter fruit in de 110- en 150-sorteringen. Maar toen al waren er geluiden uit de sector dat de grootte zou beginnen te verschuiven naar kleiner.

Effect van de hitte
De hitte in Veracruz heeft ook invloed gehad op het uiterlijk van het fruit, waardoor ze een dunne schil hebben en hun kleur verliezen.

Wat betekent dit voor de prijzen? De schaarsere aanvoer van deze grote maten fruit heeft invloed op de prijs, omdat ze sterker blijven in vergelijking met de kleinere maten limes. "We verwachten stabiele prijzen gedurende de zomermaanden," zegt Campos.

Hij voegt er ook aan toe dat de kleur van Mexicaanse limes beïnvloed kan blijven worden. "Naarmate de weken verstrijken, zullen we niet de mooie groene limes zien die we de afgelopen maanden gewend waren," zegt hij.

Voor meer informatie:
Tony Campos
International Citrus and Produce
Tel: +1 (650) 342-4525
[email protected]

Publicatiedatum: