Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"We bieden een grote verscheidenheid aan producten van het hele Afrikaanse continent"

Fluna wil Afrikaanse economie stimuleren via internationale AGF-handel

Fluna, een pan-Afrikaans bedrijf met vestigingen in zowel Oost- als West-Afrika, betrad de concurrerende Europese AGF-markt met een unieke missie: de Afrikaanse economie stimuleren via internationale handel.

Miguel Sousa Dias, CEO/ medeoprichter van Fluna, onderstreepte de strategische aanpak van het bedrijf: "Afrika heeft veelbelovende bronnen voor groenten en fruit, maar het verbinden van deze bronnen met Europese kopers wordt met aanzienlijke uitdagingen geconfronteerd, waardoor er een duidelijk gat in de markt ontstaat dat wij moeten opvullen. Europese inkopers van fruit zijn vooral bezorgd over certificeringen, geloofwaardigheid en naleving van specificaties wanneer ze nieuwe leveranciers van het continent zoeken. Daarnaast hebben Afrikaanse kleine en middelgrote telers te maken met obstakels zoals beperkte toegang tot financiering en capaciteitsopbouw, waardoor hun toegang tot en duurzaamheid op de exportmarkten wordt belemmerd."

Als antwoord op de capaciteitstekorten ontwikkelt Fluna de Fluna Academy, een platform dat is ontworpen om telers, handelaren en exporteurs te onderwijzen over verschillende exportgerelateerde onderwerpen. Op het platform worden webinars en videochats gehouden over essentiële onderwerpen als fruithandel, certificeringen, logistieke uitdagingen, zee- en luchttransport, Europese kwaliteitsnormen, goede landbouwpraktijken en andere. Dit initiatief bevordert een symbiotische relatie, waarbij telers profiteren van onderwijs en experts, die optreden als sprekers in Fluna Academy, toegang krijgen tot een pool van potentiële klanten.

"Fluna heeft een gevarieerde productportfolio, bestaande uit zowel verse als droge producten. Ons kernassortiment omvat avocado's van de variëteiten Hass en Fuerte, mango's, kokosnoten en verschillende ananasvariëteiten, zoals MD2, Smooth Cayenne en Sugar Loaf. Daarnaast bieden we exoten zoals papaja en passiefruit, samen met verse kruiden, sperziebonen en minigroenten. Veel van deze producten zijn jaarrond verkrijgbaar uit landen als Kenia, Tanzania, Oeganda, Zuid-Afrika, Ivoorkust, Ghana en Senegal. Hierdoor bieden we een grote verscheidenheid aan producten van het hele Afrikaanse continent."

"Door gebruik te maken van een strategie met verschillende bronnen om de teeltgebieden te diversifiëren, selecteert Fluna zorgvuldig teeltbedrijven in de gevarieerde landschappen van Afrika. Deze strategie is erop gericht om de impact van ongunstige weersomstandigheden, natuurrampen of geopolitieke spanningen te beperken. Terwijl de ene regio bijvoorbeeld te kampen heeft met droogte, heeft een andere regio optimale groeiomstandigheden, waardoor een consistente toeleveringsketen wordt gegarandeerd."

"Door een centrale rol te spelen in de toeleveringsketen met behulp van deskundige validators, voegen we waarde toe en zorgen we ervoor dat aan de eisen en specificaties van klanten wordt voldaan, terwijl we realtime verzendinformatie leveren," voegt Dias toe.

Strategisch geplaatste commerciële kantoren in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Turkije en Dubai versterken Fluna's inspanningen om door te dringen in belangrijke markten, waarbij Europa een primaire focus is. De eerste aanwezigheid van het bedrijf op Fruit Logistica leverde positieve resultaten op en bevestigde Fluna's langetermijnvisie om uit te groeien tot een bron voor geloofwaardige Afrikaanse AGF.

Voor meer informatie:
Miguel Sousa Dias
Fluna
Hoofdkantoor +1 4432038536
Europees kantoor +31 (0)640062180
[email protected]
https://sourcing.fluna.co/

Publicatiedatum: