Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Met welke pitjes moet je oppassen en welk fruit kun je veilig eten?

Met de pitten van sommige fruitsoorten is waakzaamheid geboden. Deze bevatten de plantengifstof cyanogene glycosiden. Als je een pit met deze giftige stof opeet, kan het in je lijf worden omgezet in cyanide, ook wel bekend als blauwzuur, zo schrijft BNNVARA. Zij keken in welke pitten veilig op te eten zijn en welke juist niet. Lees hier meer.

Publicatiedatum: