Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Avolution Lab

Tweede leven voor avocado's die niet voor versmarkt geschikt zijn

Avolution Lab blijft internationale projecten opzetten die een grote impact hebben op de avocadosector. "Tijdens de voorbije partnerbijeenkomst werden de projecten Avoguys en Avoreca, die met succes van start zijn gegaan, geëvalueerd", zegt Enrique García, CEO van Avolution Lab.

"Er is ook besloten om een project op te zetten om de bijproducten van de guacamole-industrie te benutten. We noemen het Avowaste. Met de hulp van enkele horecascholen onderzoeken we de mogelijkheden in de keuken van de schil en de pit."

"Maar de kwestie die ons het meest bezighoudt is het verantwoord en duurzaam beheer van de avocado's die om verschillende redenen niet op de markt of in de verwerkende industrie terechtkomen. Die kunnen immers nog gebruikt worden voor oliewinning."

"De marge voor verbetering in deze sector is nog steeds erg groot. Er kan zeker nog verder onderzoek worden verricht naar processen die leiden tot een betere kwaliteit van de gewonnen olie. Daarom hebben we besloten om het Avo Oleo project op te starten."

"Net als bij de andere projecten hebben we een multidisciplinair team samengesteld. Het team bestaat uit telers, handelaren, olieproducenten, raffinaderijen, distributiebedrijven en afvalcomposteerbedrijven. We krijgen ook steun van universiteiten, horecascholen, artsen en voedingsdeskundigen."

"Bij Avolution Lab zijn we ervan overtuigd dat dit type project, dat bijdraagt aan de herwaardering van avocado's die niet geschikt zijn voor verse consumptie, gunstig is voor de hele sector."

"We zijn vooral blij met de steun van wetenschappers van het Instituto de la Grasa, een grote speler in de studie van oliën en vetten, dat ons zal helpen op verschillende gebieden."

"Onze deuren staan open voor alle producenten van avocado-olie over de hele wereld die hun processen willen verbeteren, hun olie op de markt willen brengen, hun ervaringen willen delen of deel willen uitmaken van de Avolution Lab familie."

Voor meer informatie:
Avolution Lab
Tel: +34 639 883 571 (Spanje)
[email protected]
https://avolutionlab.com/

Publicatiedatum: