Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meteen goede vraag naar Siciliaanse Victoria en Black Magic druiven

"We zijn op 13 mei van start gegaan met de druivenoogst, ongeveer een week eerder dan vorig jaar", zegt Giuseppe Auteri, commercieel directeur van de Siciliaanse coöperatie Il Galletto. "We zijn begonnen met de Victoria druiven, afkomstig van ranken die nu voor het zevende jaar in productie zijn en die in al die jaren mooie druiven van goede kwaliteit hebben gegeven. Maar dit jaar is de kwaliteit nog beter. De kleur is schitterend, de druiven zijn groter dan gemiddeld, de trossen zijn homogeen en de smaak is uitzonderlijk. Dit alles is het resultaat van een juist begrip van de behoeften van de planten en goed teeltbeheer", zegt hij.

Giovanni Iacono, Carolina Auteri en Manuel Bocchieri

"Soms veranderen uitdagingen in kansen om kennis en ervaring op te doen", legt Giuseppe Auteri uit. "Vanuit klimatologisch oogpunt werden we geconfronteerd met zowel een te hoge vochtigheidsgraad, zoals in 2023, als ernstige droogte. Om deze problemen het hoofd te bieden hebben we opvangsystemen voor regenwater geïnstalleerd. Zo hebben we niet alleen op kosten bespaard, maar ook fruit van een betere kwaliteit verkregen, want regenwater is zuiverder dan het bronwater in onze streek, dat behoorlijk wat zout bevat."

"En om de vochtigheidsgraad te monitoren hebben we sensoren geïnstalleerd in de velden. Zo kunnen we gericht ingrijpen met de bedekking van de planten en ook rationeler omgaan met de watertoevoer. En onze inspanningen zijn beloond. We oogsten grote volumes traditionele druivenrassen met pit, zoals Victoria en Black Magic, die ook uitstekend zijn vanuit kwalitatief oogpunt. Dezelfde teeltmethoden worden nu ook toegepast op ons breed scala aan pitloze rassen. Die zien er mooi en knapperig uit en de Brixwaarde is op niveau", vervolgt Giuseppe Auteri.

"De afzet van de eerste volumes is zeer positief verlopen. In de eerste week kregen we vier keer zoveel bestellingen binnen als we konden leveren. De vraag kwam zowel vanuit Italië als vanuit het buitenland. De oogst van de pitloze rassen begint binnenkort. Het is een premiumproduct dat voldoet aan de eisen van de klanten", besluit de manager.

Coöperatie Il Galletto is er door de jaren heen in geslaagd om hoge kwaliteitsnormen te handhaven tegen een eerlijke prijs-kwaliteitverhouding. Met enorme investeringen brengt de coöperatie fruit van hoge kwaliteit op de markt en probeert ze tegelijkertijd de prijzen laag te houden. De druiven worden geëxporteerd naar Frankrijk, Nederland, Zwitserland en Duitsland.

Voor meer informatie:
Il Galletto Soc. Cons. Agricola
Via Palermo, snc
95046 Palagonia (CT) – Italië
Tel: +39 (0)95 7953826
Tel: +39 335 774 4523
[email protected]
www.auterifruit.it

Publicatiedatum: