Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Italië

Agrieuropa breidt assortiment uit op vraag van de retail

Na een redelijk positief einde van het winterseizoen, gekenmerkt door een goede consumptie en tevredenstellende prijzen, bereidt het Italiaanse Agrieuropa zich voor op het zomerseizoen. Er zijn veel nieuwigheden en de vereniging hoopt op gunstig weer.

"Op dit moment is de oogst van knolselderij en peterseliewortel aan de gang. Ze zijn pas recentelijk aan het assortiment toegevoegd en het betreffen eerder nichereferenties, maar we zien toch een interessante vraag opduiken, vooral uit Oost-Europese landen. We verwachten de knolselderoogst half juni af te ronden en die van peterseliewortel eind mei", zegt Alberto Nocera, voorzitter van Agrieuropa.

De coöperatie teelt, verwerkt en verpakt groenten in de Italiaanse provincie Latina. Het areaal van het bedrijf beslaat ongeveer 400 hectare, waarvan 303 ha kasteelt en de rest vollegrondsteelt.

Tijdens het winterseizoen brengt Agrieuropa naast bladgroenten, waaronder veldsla, (baby)spinazie en rucola, ook courgette, peterseliewortel, lange raap, knolraap, koolraap, radijs en peen op de markt. Het zijn allemaal producten die voornamelijk bestemd zijn voor de export. In de zomer teelt het bedrijf vooral courgette (jaarrond beschikbaar), komkommer, watermeloen en paprika.

"Aan het einde van de maand beginnen we met de oogst van gele, rode en groene paprika's, puntpaprika's en voor het eerst dit jaar ook netmeloenen", zegt Nocera. "Daarnaast hebben we het komkommerareaal meer dan verdubbeld. We oogsten de komkommers tot en met oktober. Om ruimte te geven aan deze nieuwe producten hebben we ons watermeloenareaal met 50 hectare verminderd."

"De oogst van watermeloenen zal dit jaar een week eerder plaatsvinden dan vorig seizoen. We beginnen er over enkele dagen aan. Het is natuurlijk moeilijk om voorspellingen te doen over het verloop van het seizoen, maar één ding is zeker: het lot van elk gewas wordt bepaald door het weer."

"Al deze nieuwe producten zijn bestemd voor de Italiaanse retail, die we tot nu toe alleen benaderden met courgettes en watermeloenen in de zomer. Maar op verzoek van de supermarkten hebben we ons assortiment uitgebreid."

Voor meer informatie:
Agrieuropa Soc. Coop. Agr.
S.S. 148 Pontina Km 97,700
04019 Terracina (LT) – Italië
Tel: +39 (0)773 756158
Tel: +39 (0)773 756408
[email protected]
www.agrieuropa.it

Publicatiedatum: