Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aldi onthult nieuwe 'Fresh' winkel

Mercadona bereikt doel van 50 winkels in Portugal
Retailer Mercadona heeft zijn eerste winkel geopend in de wijk Guarda, gelegen aan de Avenida de São Miguel in de gelijknamige stad. Met deze opening, de eerste van de 11 winkels die het bedrijf dit jaar wil openen, heeft Mercadona zijn doel van 50 supermarkten in Portugal bereikt.
Bron: info.mercadona.es

Duitse afzet voedingsmiddelen stijgt met 1,5% in februari
De Duitse voedingssector zag de afzet in februari 2024 met 1,5% stijgen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, aldus de Federatie van Duitse Voedingsmiddelen- en Drankindustrieën (BVE). De graanprijzen daalden met 33,6% op jaarbasis, terwijl de fruitprijzen met 27,2% stegen en consumptieaardappelen met 36% stegen.
Bron: esmmagazine.com

Getir stapt uit VK met miljoenenschuld bij Tottenham Hotspur
Getir, de Turkse flitsbezorger die deze maand plannen bevestigde om het VK te verlaten, heeft een uitstaande schuld aan Tottenham Hotspur Football Club van miljoenen ponden. Sky News heeft begrepen dat het in Turkije gevestigde Getir, wiens driejarige sponsordeal voor trainingskits met Spurs zondag aan het einde van het Premier League seizoen afliep, bijna 5 miljoen pond schuldig is aan de club.
Bron: news.sky.com

Omzetgroei Britse supermarkt Asda vertraagt in laatste kwartaal
Asda, de op twee na grootste supermarktgroep van Groot-Brittannië, zei dat de onderliggende verkopen in het eerste kwartaal met 1,4% zijn gestegen - een vertraging ten opzichte van de groei van 2,2% in het vorige kwartaal en een underperformance ten opzichte van de grotere rivalen. De retailer, eigendom van de broers Zuber en Mohsin Issa en private equity-groep TDR Capital, zei dat de totale omzet, exclusief brandstof, in de drie maanden tot 31 maart met 6,6% is gestegen tot 5,3 miljard pond (6,7 miljard dollar).
Bron: reuters.com

Ierland: Aldi onthult nieuwe Sallynoggin 'Project Fresh' winkel
De Sallynoggin-winkel van Aldi Ireland is heropend na een renovatieproject van €1 miljoen, als onderdeel van Aldi's Project Fresh. De vernieuwde Sallynoggin winkel heeft een nieuwe lay-out met een ruime keuze aan verse levensmiddelen aan de voorkant van de winkel.
Bron: checkout.ie

Oostenrijk: SPAR steunt de marathon van Linz
SPAR Oostenrijk leverde vijf ton SPAR Natur*pur biologische bananen en 3.000 liter koolzuurhoudende dranken in herbruikbare verpakkingen tijdens de Linz Marathon op 7 april.
Bron: spar-international.com

Sonae goed voor 3,7% van het Portugese BBP in 2022, blijkt uit onderzoek
Sonae, eigenaar van de voedingswinkelketen Continente, is goed voor 3,7% van het Portugese bruto binnenlands product (bbp) in 2022, zo blijkt uit een nieuwe studie. Sonae droeg €8,9 miljard bij aan het Portugese BBP voor dat jaar, terwijl haar bijdrage aan de totale nationale teelt €17,8 miljard bedroeg, bleek uit de studie van Nova School of Business & Economics.
Bron: esmmagazine.com

VK: M&S website en app getroffen door technisch probleem
Klanten konden zaterdag enkele uren geen gebruik maken van de website en app van Marks and Spencer nadat er een technisch probleem was opgetreden. De website en app waren om 18:15 BST weer in de lucht.
Bron: bbc.com

VK: Asda lanceert zes nieuwe wereldwijd geïnspireerde crispsmaken
Geïnspireerd door inspiratie uit haar 'Trend Book' heeft Asda zes nieuwe, op wereldvoedsel geïnspireerde smaken gelanceerd in haar eigen chipsassortiment. Deze omvatten Extra Special Habanero Hot Honey Hand Cooked Crisps (£1.35/150g), Extra Special Caprese Sla smaak Hand Cooked Crisps (£1.35/150g), Extra Special Lemon Cajun Chicken smaak Hand Cooked chips (£1.35/150g), Chilli Mac 'n' Cheese smaak geribbelde chips (£1.15/150g), Thai Beef smaak geribbelde chips (£1.15/150g), en Jerk Chicken smaak geribbelde chips (£1.15/100g).
Bron: kamcity.com

Magnit rapporteert een like-for-like afzetgroei van 5,5% in boekjaar 2023
Retailer Magnit heeft een like-for-like (LFL) afzetgroei van 5,5% gerapporteerd voor het volledige boekjaar 2023. De netto retail afzet bedroeg RUB2,5bln (€25mln) in de loop van het jaar, een stijging van 9,1% ten opzichte van 2022.
Bron: esmmagazine.com

Publicatiedatum: