Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

PepsiCo investeert 200 mln euro in Belgische chipsfabriek

PepsiCo heeft plannen onthuld om de productie in de chipsfabriek in Veurne (België) uit te breiden met een investering van meer dan 200 miljoen euro om de duurzaamheid te verbeteren en 150 nieuwe banen te creëren. De fabriek in Veurne, in de buurt van Brugge, is een van PepsiCo's belangrijkste knooppunten voor de productie van snacks in Europa. De fabriek heeft een oppervlakte van acht voetbalvelden en beschikt over negen productielijnen. Momenteel produceert de vestiging ongeveer 83.000 ton chips per jaar, wat neerkomt op meer dan twee miljoen zakken per dag, waarmee wordt voldaan aan de vraag naar Lay's, Doritos en Cheetos in veertien landen.

Met deze investering wil PepsiCo de omvang van de productie met een derde verhogen tot 115.000 ton per jaar en het personeelsbestand uitbreiden van 650 tot 800 werknemers. Deze uitbreiding werd aangekondigd in aanwezigheid van de Belgische premier Alexander De Croo. Bovendien zal de investering de bouw mogelijk maken van een nieuw magazijn dat via een brug van meer dan 100 meter verbonden is met de hoofdfabriek, naast extra voorzieningen voor het personeel. Er zal veel aandacht worden besteed aan het afstappen van fossiele brandstoffen, waarbij wordt gestreefd naar een vermindering van de CO₂-uitstoot met 75% en een ambitieuze doelstelling om het gebruik van leidingwater in de productie tegen 2030 met acht keer te verminderen.

Miet Delmotte, algemeen directeur van PepsiCo BeLux, benadrukte het strategische belang van de locatie in Veurne, gelegen tussen Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Nederland, als een doorslaggevende factor voor deze aanzienlijke investeringen. "Vanwege de strategische ligging in België, tussen Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Nederland, kiezen we resoluut voor onze fabriek in Veurne om deze belangrijke investeringen te doen", aldus Delmotte.

Bron: Retail Detail

Publicatiedatum: