Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Afzet Portugese citrus +4,5%

AlgarOrange, de grootste vereniging van citrustelers in Portugal, rapporteert een stijging van de verkoop van citrus met 4,5%, tot meer dan 42 mln kilo in de eerste helft van dit lopende seizoen. Gedurende deze periode, die loopt van september 2023 tot februari 2024, is de afzet aanzienlijk toegenomen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

De regio Algarve, die bekend staat om zijn robuuste citrusteelt, met name sinaasappelen, heeft een constante aanvoer naar zowel de nationale als de internationale markten, in lijn met de aanvankelijke ramingen. De vereniging constateerde een bescheiden toename van de winteroogst van citrus en een grotere toename van de oogst in de lente en zomer.

Volgens de ramingen zal het citrusseizoen tot eind september of begin oktober 2024 duren. AlgarOrange benadrukte de centrale rol van de Algarve in de Portugese citrusteelt, goed voor 74% van het teeltgebied en 88% van de nationale productie. De vereniging, onder leiding van José Oliveira, zet zich actief in voor strategieën om de gevolgen van klimaatverandering te verzachten en benadrukt het belang van technologie, innovatie en ontwikkeling voor het behoud van de teelt.

Bron: theportugalnews.com

Publicatiedatum: