Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Goed Turks kersenseizoen

Het Turkse kersenseizoen lijkt een stuk beter te lopen dan de vorige twee. "Er is minder regen gevallen", zegt Alper Kerim, eigenaar van exporteur Demir Fresh Fruits. "We staan in nauw contact met onze telers en daarom hebben we een goed zicht op het komende seizoen. De vorige twee waren niet goed vanwege te veel regen tijdens de oogst. Dat heeft een negatieve invloed op de kwaliteit van de kersen. Dit jaar verwachten we veel betere weersomstandigheden."

Hoewel de belangrijkste klanten van Kerim in Aziƫ te vinden zijn, kijkt de exporteur voor uitbreiding naar Europa. "Er is altijd vraag naar onze kersen vanuit de hele wereld. Dit jaar verwacht ik een enorme interesse in vergelijking met andere jaren, omdat we zien dat er in verschillende landen een tekort aan kersen is. Voor Demir Fresh Fruits ligt de focus dit jaar op de Europese markt. We hebben al een paar overeenkomsten met supermarkten in Europa. We kunnen grote volumes naar Europa sturen en de transittijden zijn niet lang. Aziatische landen blijven natuurlijk onze grootste afnemers, waar we partners hebben in India, Singapore, Maleisiƫ en Hongkong."

Tot nu toe is het weer in Turkije goed, maar Kerim weet dat ze er nog niet zijn, want het kan nog steeds regenen. "Kersen zijn zeer gevoelige producten en alle omstandigheden moeten meezitten."

"We hebben dit jaar een grote investering gedaan in een optische verpakkingsmachine, die we al meteen zullen gebruiken voor de beroemde Turkse Napoleon kersen. Deze geavanceerde machine zal ons een concurrentievoordeel opleveren omdat we alle kersen met een bepaald defect kunnen uitsorteren. Ons doel is om de beste kersen ter wereld te verzenden onder ons merk BonBon. Partners en eventuele nieuwe kopers kunnen nu al contact opnemen om onze smakelijke kersen te proeven", besluit Kerim.

Voor meer informatie:
Alper Kerim
Demir Fresh Fruits
Tel: +90 532 514 2080 (Turkije)
[email protected]
www.dff.com.tr

Publicatiedatum: