Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Indexcijfer afzetprijzen in de landbouw met 7,6% gedaald

Belgische inflatie stijgt naar 4,9 procent

De Belgische inflatie volgens de Europees geharmoniseerde consumptieprijsindex (HICP) bedraagt 4,9% in april ten opzichte van 3,8% in maart en 3,6% in februari. De inflatie volgens de consumptieprijsindex (CPI) in april stijgt naar 3,4% ten opzichte van 3,2% in maart, zo meldt Statbel.

De subindices met de grootste positieve impact op de inflatie zijn aardgas, tabak, huisbrandolie en de herstelling en onderhoud van voertuigen. De subindices die deze maand de grootste negatieve impact hebben op de inflatie zijn melkproducten, brood en granen, aankoop van voertuigen, elektriciteit, meubelen, motorbrandstoffen, kleding en grote huishoudapparaten.

Indexcijfer afzetprijzen in de landbouw met 7,6% gedaald
Het globale indexcijfer van de afzetprijzen in de landbouw van maart 2024 is met 7,6% gedaald ten opzichte van maart 2023. Deze daling was het gevolg van een daling van de index voor bepaalde producten: -33,6% voor granen, -23,1% voor groenten, -2,6% voor vee, -6,4% voor dierlijke producten.

Tegelijkertijd steeg de index van fruit met 24,8% door de stijging van de producentenprijzen voor appels (+55,8%) en peren (+17,2%).

Bron: Statbel

Publicatiedatum: