Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oekraïense telers in regio Kherson breiden areaal watermeloen uit

Dmytro Butriy, het eerste plaatsvervangende hoofd van het regionale staatsbestuur van Kherson voor Economische Zaken, heeft aangekondigd dat de ontmijningsoperaties in de regio worden voortgezet. Volgens de laatste gegevens heeft het leger 47% van het grondgebied met succes onderzocht en ontmijnd, maar ongeveer 270.000 ha is nog steeds bezaaid met Russische explosieven.

Terwijl de militairen hun cruciale werk voortzetten, zijn de telers in de regio Kherson actief bezig met hun teelt. Volgens de beschikbare informatie hebben ze al aardappelen en groenten geplant op een areaal van meer dan 1.200 ha.

Bijzonder opmerkelijk is de uitbreiding van het land dat dit jaar is toegewezen aan de watermeloenenteelt. In tegenstelling tot het vorige seizoen, toen watermeloenen werden geteeld op slechts 200 ha, zullen ze dit seizoen naar verwachting op in totaal 1.000 ha worden geplant.

Bron: obozrevatel.com

Publicatiedatum: