Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Peruaanse AGF-export weer in stijgende lijn

De Peruaanse export van land- en tuinbouwproducten haalde in de eerste drie maanden van dit jaar een waarde van €2,21 mld. Dat is 8,7% meer dan in dezelfde periode van 2023, zo stelt Adex, de Peruaanse vereniging van exporteurs.

"De ontwikkeling van de sector gaat hard. Tot een paar jaar geleden groeide die zelfs met dubbele cijfers. Het assortiment werd uitgebreid, nieuwe markten werden geopend en banen werden gecreëerd", zegt Claudia Solano Oré, voorzitter van Adex.

Om de export te bevorderen organiseert Adex een reeks activiteiten, waaronder de FDA Summit in Lima en Trujillo, de Gemberweek in Satipo (Junín) en in september de Expoalimentaria 2024, de belangrijkste voedsel- en drankenbeurs van het continent.

De belangrijkste exportproducten van de tuinbouwsector waren druiven ($449 mln - ondanks een krimp van 28,7%), blauwe bessen ($341 mln; +119%), avocado's ($218 mln; +65%) en mango's ($189 mln; +2%).

Daarnaast worden onder meer ook asperges, paprika's, bananen, uien en gember geëxporteerd.

Bestemmingen
Het Peruaanse land- en tuinbouwaanbod bereikte 115 markten in het eerste kwartaal van het jaar. De belangrijkste waren de VS ($791 mln; +8%), Nederland ($367 mln; +19%), Spanje ($151 mln; +27%), Mexico ($120 mln; +2%) en Chili ($91 mln; +18%).

Voor meer informatie: www.adexperu.org.pe

Publicatiedatum: