Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Three Rivers:

"Dit Peruaanse avocadoseizoen is echt een puzzel"

Nu het avocadoseizoen in Peru bijna halverwege is, blijft het door de klimaatgerelateerde uitdagingen nog steeds een beetje een mysterie om te voorspellen hoe het zal verlopen en uiteindelijk zal eindigen. Renzo Ceruti, general manager van de in Genève, Zwitserland gevestigde importeur Three Rivers: "Dit Peruaanse avocadoseizoen is bijzonder uitdagend vanwege de weersinvloeden. We hebben hogere temperaturen gezien en dat heeft geresulteerd in kleinere volumes en maten en een verschuiving in de oogsten uit de verschillende regio's van Peru."


Renzo Ceruti, general manager van de in Genève gevestigde importeur Three Rivers.

Three Rivers werd in 2019 opgericht door Peruanen die in Zwitserland zijn gevestigd en heeft ook een kantoor in Ica, Peru. "Ons bedrijf is in 2019 begonnen in Europa, meer specifiek in Zwitserland. Oorspronkelijk was onze enige activiteit de inkoop en afzet van producten uit Peru naar Europa. Sinds 2023 hebben we onze activiteiten uitgebreid en zijn we begonnen als exporteurs van avocado's uit Peru. We zijn een klein team van Peruanen met een ruime ervaring in de sector, gepassioneerd door ons land en wat Peru de wereld te bieden heeft."

Ceruti zegt dat dit seizoen voor hen inderdaad een puzzel is. "Dit seizoen is echt een puzzel die we nog maar net zijn begonnen om te leggen. We zijn halverwege het seizoen en hoewel we al een idee hebben van hoe het zich zou kunnen ontvouwen, is het nog steeds moeilijk om met zekerheid te voorspellen. Het is mogelijk dat we een behoorlijke stroom van middelgrote tot kleinere maten zullen zien gedurende het seizoen en we bereiden ons commercieel voor op dit scenario om het juiste fruit en het juiste kaliber in het juiste supermarktmandje te leggen."


Het Three Rivers team met hun 50e container avocado's van het seizoen bestemd voor Europa.

Het jonge bedrijf groeit snel in de export naar Zwitserland en de rest van Europa. "Qua volume exporteerden we in ons eerste jaar 20 containers en dit jaar verwachten we ongeveer 100 containers verse avocado's te exporteren, voornamelijk naar Europa. We hebben er alle vertrouwen in dat we deze aantallen kunnen bereiken, tot nu toe hebben we meer dan 50 containers geëxporteerd. Meer dan de helft daarvan heeft zijn bestemming al bereikt en bewijst een uitstekende kwaliteit bij aankomst en rijping," zegt Ceruti.

Dankzij hun lokale basis in Ica kan het bedrijf veel kleine tot middelgrote telers bereiken die de avocado's leveren. Ze kopen ook citrus, druiven, mango's, granaatappels, blauwe bessen en gember. "We werken met kleine en middelgrote avocadotelers, van de hooglanden tot de kust, om het juiste fruit op het juiste commerciële moment te exporteren. We werken voornamelijk met Hass avocado's en voor specifieke verzoeken werken we met variëteiten met een groene schil, hoewel in veel kleinere hoeveelheden. We zien onszelf graag als de Peruaanse experts in Europa. Met de ervaring die we hebben en onze aanwezigheid in de velden van Peru en op de Europese markt, bieden we onze partners in Peru en in Europa een concurrentievoordeel dat geen enkele andere operator kan bieden. Onze visie is om het juiste fruit op de juiste manier op de juiste markt te brengen, niet meer en niet minder. Wij geloven dat elke avocadokwaliteit de juiste markt heeft waar hij thuishoort," legt Ceruti uit.

Voor de nabije toekomst zegt hij dat ze vanaf volgend jaar willen uitbreiden naar de Aziatische markten. "Als we naar 2025 kijken, zijn we momenteel in gesprek met een bedrijf dat zich inzet voor de distributie van avocado's via geavanceerde technologie in China en Zuidoost-Azië. Dus we kijken ernaar uit om in 2025 aanwezig te zijn op de Aziatische markten," besluit Ceruti.

Voor meer informatie:
Renzo Ceruti
Three Rivers
Tel: +417 988 91000
[email protected]
www.threeriversagri.com

Publicatiedatum: