Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Strenge EU-controle op Vietnamese AGF

Vietnamese okra en andere land- en tuinbouwproducten worden door de Europese Unie strenger gecontroleerd vanwege bezorgdheid over het gehalte aan gewasbeschermingsmiddelen, zoals gemeld door de Vietnamese sanitaire en fytosanitaire autoriteit (SPS Vietnam) van het ministerie van Landbouw. Ngô Xuân Nam, adjunct-directeur van de SPS, benadrukte dat okra momenteel voor 50 procent wordt geïnspecteerd bij binnenkomst in de EU, een maatregel die de verhoogde wettelijke waakzaamheid weerspiegelt.

Deze aanpassing komt overeen met de wijzigingen van de inspectiepercentages voor andere Vietnamese exportproducten, waaronder durian met 10 procent en instant noedels en dragonfruit met 20 procent. De EU heeft aangegeven dat de inspectie-eisen verder kunnen worden verhoogd, met name voor dragonfruit, waarvoor een verhoging tot 30 procent mogelijk is, en een voorlopige schorsing van alle invoer van okra's, na berichten over niet-naleving van de normen voor gewasbeschermingsmiddelen door Vietnamese telers.

Bron: vietnamnews.vn

Publicatiedatum: