Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jacob Aktalan, MG Fruit:

"Goede vraag naar Marokkaanse Dumara-watermeloenen"

Tholen - Met het zonnetje van de afgelopen dagen, kent ook de verkoop van de watermeloenen een goede flow. "Dat zien we op de binnenlandse markt, maar als ook in de Scandinavische landen het zonnetje gaat schijnen, gaat het helemaal hard", vertelt Jacob Aktalan van MG Fruit uit Ridderkerk.

"Zo krijgen we momenteel redelijk wat Dumara-watermeloenen uit Marokko binnen. Daar zijn redelijke aantallen van beschikbaar en ze worden goed opgenomen in de markt. Prijzen liggen met een kiloprijs van 1,10 tot 1,15 euro op een redelijk niveau", vervolgt de importeur. "Aanvullend leveren we watermeloenen uit Almeria. Ook die vraag is goed met verkoopprijzen tussen de 1,20-1,25 euro."

We zijn nu net opgestart met de meloenen van Almeria, om vervolgens door te schakelen naar Murcia en uiteindelijk te eindigen in La Mancha, vervolgt Jacob. "Hoe die aantallen zich gaan ontwikkelen, blijft altijd koffiedik kijken. Vorig jaar zouden er door de watertekorten minder meloenen deze kant opkomen en dat bleek behoorlijk mee te vallen. Uiteindelijk valt of staat de meloenenverkoop in Europa met de temperatuur."

"De afgelopen weken hebben we redelijk wat watermeloenen uit Senegal binnengekregen. Dit land is duidelijk in opkomst als meloenenleverancier. Hun seizoen past dan ook perfect tussen de laatste meloenen uit Costa Rica en Panama en de mediterrane landen in", vertelt de meloenenimporteur.

"De aanvoer van Galia-, Cantaloupe- en gele meloenen uit Spanje komt nog maar moeizaam los. Gelukkig zijn we nu bijna van de gebroken weken als gevolg van de feestdagen af. Die zijn transporttechnisch een uitdaging, maar ook voor de verkoop. Maandag is traditiegetrouw een goede verkoopdag. Als je de maandag mist, vang je dat niet zomaar extra met de dinsdagverkoop op."

Voor meer informatie:
Jacob Aktalan
MG Fruit
Selderijweg 90-E
2988 DG Ridderkerk
Tel: 0180 745474
Mob: +31 612676257
[email protected]
www.mgfruit.nl