Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Welk broodbeleg stoot het meeste CO2 uit?

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu onderzocht onlangs de CO2-uitstoot van ons broodbeleg. Wat wij eten en drinken veroorzaakt zo'n 20 à 30% procent van onze milieubelasting. Wat eenieder kiest voor op brood kan dus verschil maken. Goed om te weten: bij deze voedingsmiddelen is alléén gekeken naar de CO2-uitstoot per product. Andere factoren zoals dierenwelzijn, water- en landgebruik zijn hierin niet meegenomen.

Bovenstaande grafiek neemt de CO2-uitstoot van de gehele voedselketen tot en met consumptie mee. Dat is inclusief de schakels: supermarkt, de bereiding en consumptie van voedsel, waarbij factoren voor snijverliezen, verspilling en bereiding worden meegenomen. Voorbeelden van voedingsmiddelen zijn: 1 kg (kilogram) koffie bereid (inclusief water), 1 kg spinazie bereid (slinkt door verhitting) of 1 kg ananas (snijverliezen door schil).

Bron: ASN Bank

Publicatiedatum: